Lappeenrannan Vara-Lappi

Bussi kuljettaa retkeläisiä Karhusjärven porotilalle, Vara-Lappiin. Bussi lähtee kauppakeskus IsoKristiinan luota, matkailuinfon edestä. Retkellä on mahdollista tutustua poroihin lähietäisyydeltä ja syöttää niille jäkälää. Retken hinta on 20 euroa/lippu, alle 5-vuotiaat lapset ilmaiseksi vanhempien kanssa. Vähintään 5 asiakasta/kyyti tai vähintään 100 euron maksu. Hintaan sisältyy kuljetukset, kahvi, tee tai glögi, pipari sekä jäkälää poroille. Retki kestää 1,5 h. Liput ja varaukset matkailuneuvonnasta.

Aukioloajat

Avoinna ennakkovarauksella.

Yhteystiedot

Matkailuneuvonta
Kauppakeskus IsoKristiina
Brahenkatu 1, 53100 Lappeenranta
puh. 05667788
lappeenranta@gosaimaa.com

Lappeenrannan matkailuneuvonta

Matkakertomus – Syysretki Karhusjärven porotilalle

Kalsean, puuskaisen tuulen tuivertaessa ruskan väreissä hehkuvia vaahteranlehtiä aloitti 17 rohkeaa ja reipasta Keskussairaalan eläkeläistä matkan kohti Karhusjärveä.

Hannu Kilgastin ammattitaitoisissa käsissä matka sujui turvallisesti, ja hänen tarinansa sekä matkan aikana että paikanpäällä piti humoristista mielialaa yllä. Jotkut jo säikähtivät, kun Hannu tiedusteli, että tuliko passit ja viisumit mukaan (sillä tie vei kohti Viipuria), mutta lupasi sitten kääntyä muualle jo ennen rajaa.

Matka jatkui puolisen tuntia pitkin mäkistä, mutkaista ja metsäistä reittiä. Ohitimme muutamia melko uusiakin taloja, joiden asukeiksi Hannu tiesi mm. Hirvisaaren, Pullin ja Anttosen.

Yllätyimme täysin, kun saavuimme porotilan alueelle. Olimme paikassa, jota voisi nimittää pienoislapiksi. Samanlainen erämaan maisema ja rauha. Ei ihme, että isäntämme ja emäntämme olivat siihen ihastuneet. Rovaniemellä syntynyt ja lapinhulluuteen sairastunut Hannu huomasi vain porojen puutuvan.

Ja siitä se sitten lähti! Nyt aitauksessa on yksi kruunupää hirvas ja 6 pororouvaa. Saimme jo matkan aikana evästystä porojen kohtaamisesta, joten tutustuminen sujui ongelmitta. Meille jaettiin jäkälää, jota tarjosimme poroille kädestä, ja innokkaasti ne hakeutuivat ihan lähituntumaan luoksemme. Aika kului rattoisasti isännän kertoillessa porojen hankinnoista, hoidosta ja monista kommelluksista niiden taholta.

Eikä aikaakaan, kun Inkeri-emäntä oli kiehauttanut kahvit ja kutsui hirsimajan pöydän ympärille maistamaan poroa eli poronmuotoisia pipareja. Juttua riitti pitkäksi aikaa, niin mökin rakentamiseen kuin sisustukseen liittyen. Matkakuumekin alkoi jo nostaa päätään ja matkasta Lappiinkin haaveiltiin.

Sitten tuli eron haikea hetki, ja paluumatka kaupungin keskustaan alkoi virkistynein mielin ja yhtä kokemusta rikkaampana. Tämän matkan liitämme iloisten muistojen joukkoon! KIITOS, KIITOS Hannu ja Inkeri Kilgast.

Keskussairaalan eläkeläiset