TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki. Matkailuneuvontamme ohjaa sinut Sorjonen-kuvauspaikkakierrokselle. Lappeenrannassa kuvatun rikossarjan taustoja valottavalla kierroksella tutustutaan keskeisiin kuvauspaikkoihin. Kävelykierros lähtee IsoKristiinan matkailuinfon edestä ja kestää noin 1 h. Kierroksen hinta on 10 €.

Kierroksia järjestetään suomeksi sekä ryhmille myös englanniksi. Suomenkielisiä kierroksia järjestetään kesä-elokuussa 2017 sekä erikseen sovittuina aikoina yli viiden hengen ryhmille. Englanninkieliset kierrokset sovitaan ryhmien tarpeiden mukaan.


"Mukavien rikosten kaupunki"

Lappeenrannan rajaseudulla kohtaa kaksi maailmaa: fiktiivinen rikossarja Sorjonen ja todellinen kesäkaupunki. YLE:n Kotikatsomossa syksyllä 2016 esitetty sarja on kirjoitettu varta vasten Lappeenrantaan ja se kuvattiin kaupungissa loppukesästä 2015. Sarjan luojan, lappeenrantalaissyntyisen Miikko Oikkosen mukaan kaupunkia kohdellaan Sorjosessa kuin se olisi yksi pääroolien esittäjistä.

Sarjan päärooleissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Matleena Kuusniemi, Ilkka Villi, Kristiina Halttu, Mikko Leppilampi, Janne Virtanen ja Laura Malmivaara. Sarjan on tuottanut Matti Halonen Fisher Kingistä.

Sorjonen on kansainvälisesti menestynyt nordic noir -sarja ja se on voittanut mm. kultaisen Venlan vuoden 2016 parhaana draamasarjana sekä MipTV:n Drama Screening -palkinnon Cannesissa. Kuvauspaikkakierros paljastaa myös ensitietoja Sorjonen-sarjan toisesta kaudesta, jota kuvataan Lappeenrannassa syksyllä 2017.

Lisätiedot ja varaukset:
puh. 05 667 788
lappeenranta@gosaimaa.com
Sorjonen-kierrokset 2017:
pe 9.6. klo 14
pe 16.6. klo 14
pe 30.6. klo 14
pe 7.7. klo 14
pe 14.7. klo 14
pe 21.7. klo 14
pe 28.7. klo 14
pe 4.8. klo 14
pe 11.8. klo 14

Rikossarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta, jonka vaimo Pauliina on kuntoutumassa vakavasta sairaudesta. Perhe päättää muuttaa Pauliinan lapsuusmaisemiin, pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Lappeenrannassa Sorjonen ottaa vastaan pestin Vakavien rikosten erikoisyksikössä, jotta perhe saisi enemmän aikaa yhdessä ja Kari mukavampia rikoksia ratkaistavakseen. Mutta idyllisen rajaseudun rikokset tulevat lähemmäksi kuin mikään aiemmin. Pian uhat kolkuttavat jo Karin kotiovelle.