Kitara soi Lappeenrannassa jälleen marraskuussa – liput ovat myynnissä!

23.10.2017

Klassisen kitaramusiikin Ja Kitara Soi -festivaali järjestetään Lappeenrannassa 16.–19.11.2017. Tapahtuma tarjoaa tällä kertaa niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin musiikkinautintoja.

Konserttisarjan avaa Italiassa asuva argentiinalainen uuden sukupolven kielisoitinartisti Eduardo Eqüez. Hän soittaa torstaina 16.11. Raatihuoneella barokkikitaraa ja vihuelaa.

JyrkiMyllärinen1_kuva_MaaritKytöharju_370x246.jpgPerjantaina 17.11. Lappeen kirkossa pääsee nauttimaan tapahtuman taiteellisen johtajan Jyrki Myllärisen kolmannen tohtorikonsertin kenraalista. Kitaran lisäksi konsertissa kuullaan viulua sekä kokonaista jousikvartettia.

Lauantain 18.11. ilmaisessa klubi-illassa Teereenpelissä on luvassa Pipoka Trion hulvatonta musiikin rajoja rikkovaa soitantaa. Triosta Veli Kujala soittaa harmonikkaa, Petri Keskitalo tuubaa ja Jarmo Julkunen puolestaan kitaraa ja banjoa.

Ja Kitara Soi -festivaalin päättää sunnuntain 19.11. kaksiosainen tunnelmallinen konsertti Lappeen Marian kirkossa. Konsertin alussa kuullaan säveltäjä Tiina Myllärisen herkkä ja puhutteleva teos. Konsertin päättävät näyttelijä Kati Outinen, sopraano Pia Freud ja pianisti Kristian Attila, jotka tulkitsevat suomalaisuuden tuntoja Suomen itsenäisyyden sadan vuoden ajalta.

Perinteikäs musiikkifestivaali järjestetään jo 16. kertaa. Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio kertoo, että tapahtuma on pystynyt sitouttamaan itselleen uskollisen yleisön, joka tulee vuodesta toiseen paikalle.

– Ja Kitara Soi on kuin viini, joka paranee vanhetessaan. Se alkaa olla jo vuosikertatasoa ja grand gru -laatua. Tänä vuonna pääsemme nauttimaan viidestätoista edellisestä satokaudesta ja jälleen uudesta makuharmoniasta. Festivaalin pitkä ja edelleen jatkuva taival kertoo uskollisen yleisön ohella myös siitä, miten pitkäjänteisesti Jyrki Myllärinen taiteilijana toimii. Olemme myös pystyneet rakentamaan lujan luottamuksen sillan kaupungin tuotannon ja tapahtuman taiteellisen johdon välille.

Tapahtuman liput ovat jo myynnissä.

Liput (to, pe ja su):
20 € peruslippu
10 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset
Ennakkolipunmyynti asiakaspalvelukeskus Winkki ja lippu.fi.
Konserttipaikoilla ovilipunmyynti alkaa tuntia ennen konserttia.

Kuvassa Jyrki Myllärinen, kuvaaja Maarit Kytöharju

Lisätietoja:
Taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323
Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597
Tarkempi ohjelma ja lisätietoa: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Ja-Kitara-Soi