Lappeenrannan Balettigaalan 2017 ohjelmisto vie rakkauden, elämän ja kuoleman lähteille

16.3.2017

Lappeenrannan 2017 Balettigaalan ohjelmisto käsittelee universaaleja teemoja: rakkautta, elämää ja kuolemaa. Balettigaala järjestetään tuttuun tapaan elokuun lopulla Lappeenrannan kaupunginteatterissa, nyt jo kahdeksannen kerran.

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori lupaa yleisölle voimakkaita tanssillisia sekä musiikillisia elämyksiä.

– Ohjelmistossa on yleisölle ennestään tuttuja sekä kokonaan uusia elementtejä. Kokonaisuus vie katsojansa rakkauden sekä elämän ja kuoleman lähteille, mutta valloittaa myös taituruudellaan ja nerokkaalla tanssin ja musiikin yhteensovittamisella, Teräsvuori tiivistää.

Ohad Naharin decadance - soubor Baletu ND - Foto Pavel Hejný_408x272.jpgBalettigaalalle räätälöity Ohad Naharinin koreografia Deca Dance on kokonaisuutena uusi teos, mutta esittelee koreografin hittiteoksien parhaimpia paloja vuosien varrelta. Aikaisemmin Naharinin koreografioita nähtiin Lappeenrannassa vuosina 2010 ja 2013.

Ohad Naharin on palkittu, legendaarinen israelilainen koreografi, jonka teokset ovat valloittaneet maailman. Juhani Teräsvuori pitää Naharinia yhtenä tanssimaailman kekseliäimmistä tarinankertojista. Myös koreografin musikaaliset valinnat ovat nerokkaita. Lappeenrannassa hänen luomustaan tulkitsee 20 tanssijan ryhmä Tšekin kansallisbaletista.

– Deca Dance koostuu tunnelmaltaan erilaisista hetkistä, ja luvassa on voimakas, hengästyttävä ja taatusti sykähdyttävä kokonaisuus, Teräsvuori lupaa.

Elämää ja kuolemaa käsitellään toisen maailmankuulun koreografin Robert Northin teoksen Death and The Maiden (Tyttö ja Kuolema) loppukohtauksessa.

North on työskennellyt lukuisten tanssiryhmien kanssa ympäri maailmaa. Death and The Maiden on yksi Northin koskettavimmista teoksista. Balettigaalassa nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus. Tällä hetkellä Robert North luotsaa Saksassa balettiryhmä Krefeld/Mönchengladbachia, ja kohtauksen esittävät ryhmän solistitanssijat Elisa Rossignoli, Victoria Hay ja Alessandro Borghesani.

Dredenin Semper-oopperan baletissa ja Unkarin kansallisbaletissa ensitanssijana työskentelevä unkarilainen István Simon vierailee balettigaalassa partnerinsa Svetlana Gilevan kanssa. Istvánilla on useita balettikilpailuvoittoja, muun muassa kultamitali Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta 2005. Heidän runollinen tarinansa kertoo Goethen nuoresta Wertheristä ja taustalla soi Chopin. Nuoret Semperin tähdet esittävät myös klassista repertuaaria.

Balettigaalalla 2017 on kunnia saada vieraakseen viimeistä kauttaan Suomen kansallisbaletin johdossa aloittava Kenneth Greve.

– Greve nähdään näyttämöllä hurmaavan partnerinsa Alina Nanun kanssa. Alina on Tšekin kansallisbaletin prima ballerina. He esittävät dueton baletista Scheherazade, koreografina on Kenneth Greve, Teräsvuori kertoo.

Ohjelmisto päivittyy kevään aikana.

Kolme näytöstä

Balettigaalan kolmen näytöksen estradina on Lappeenrannan kaupunginteatterin suuri näyttämö perjantaina 25.8.2017 klo 19 ja lauantaina 26.8.2017 klo 14 ja 19. Liput ovat jo myynnissä.

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan kolmannessa kerroksessa (Kaivokatu 5).

Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Kuva: Ohad Naharin decadance - soubor Baletu ND - Foto Pavel Hejný


Lisätietoja

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi


Lappeenrannan Balettigaalan 2017 lipunmyynti

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo, 1. krs)
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi
Avoinna ma–ke, pe klo 8–16 ja to 8–17

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI
Kaivokatu 5 (Kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs)
Puh. 05 616 2290
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Avoinna ti–pe klo 12–16 sekä esityspäivinä klo 12–esityksen alkuun asti

LIPPUPISTE
Lappeenrannan Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

www.lippu.fi

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu
puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa
K-Citymarket Lappeenranta, Toikansuontie 4.
Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, Kristiinankatu 20.