Lappeenrannan Joulutori avautuu torstaina 7.12. Marianaukiolla

30.11.2017

Lappeenrannan Joulutori saa tänä vuonna upeat puitteet ydinkeskustassa Marianaukiolla. Joulutori avautuu 7.12. klo 12. Avajaistilaisuudessa kuullaan puheita ja nautitaan Taidekoulu Estradin ja Lappeenrannan kaupungin nuorten pr-lähettiläiden esityksistä. Avajaisten yhteydessä paljastetaan myös Lappeen Marian kirkon torin puoleisen katoksen alle tehty jääveistos. Joulutorin avauspäivä huipentuu Estradin tulishow’hun klo 17.30.
Joulutorin mökki_lprkaupunki_352x210.jpg
Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan Joulutorin tavoitteena on elävöittää keskikaupunkia, tarjota asukkaille ja matkailijoille joulun tunnelmaa sekä ohjelmaa koko perheelle.

– Joulutori tuo kaivattua tunnelmaa ja toimintaa kaupungin keskustaan joulun kynnyksellä. Aiemmin Joulukadun nimellä tunnettu tapahtuma on jo osa lappeenrantalaista jouluperinnettä. Uskon, että Joulutorilla viihdytään, tavataan tuttuja ja käydään useammankin kerran. Yhteisöllinen Joulutori kokoaa ihmisiä yhteen Marianaukiolle, josta kaupunki haluaa kehittää ympärivuotisen kohtaamispaikan.

Joulutori on avoinna perjantaihin 22.12. asti. Marianaukiolla on 19 punaista joulumökkiä, joulukuusi ja valohimmeleitä. Myynnissä on käsitöitä, elintarvikkeita, kalentereita sekä valokuvatarvikkeita ja paljon muuta sopivaa pukinkonttiin. Ostosten lomassa voi poiketa glögille Cafe Marian jouluiselle terassille.

Marianaukiolla järjestetään myös jouluista ohjelmaa koko perheelle. Joulutorin ohjelmaan ja myyjiin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Joulutori-sivulta, joka aukeaa 4.12. ja Lappeenrannan Joululehdestä, joka ilmestyy 5.12.

Joulupuurolla hyvä kiertämään

Lappeenrannan Energia ja SaiPa tempaisevat jälleen ja järjestävät Joulutorilla hyväntekeväisyystapahtuman sunnuntaina 10.12. kello 13–14. SaiPan avainpelaajat saapuvat jo kolmatta kertaa puurokauhan varteen jakamaan joulupuuroa 150 annoksen edestä kaikille halukkaille. Tapahtumaan osallistuu myös SaiPan maskotti Wiltsu, joka on mukana ensimmäistä kertaa.

Lappeenrannan Energia lahjoittaa jokaisesta syödystä puuroannoksesta kaksi euroa lasten joululahjojen hankintaan. Hyväntekeväisyystempauksen tuotto toimitetaan lapsiperheille Lappeenrannan seurakuntayhtymän diakoniatyön välityksellä. Tulettehan siis puurolle – laitetaan yhdessä hyvä kiertämään!

Lappeenrannan Joulutori 7.–22.12.
Ma–pe klo 10–18
La klo 10–17
Su klo 12–17

Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Yhteystiedot:
Virve Turkia
Osuuskunta Otsina
virve.turkia@otsina.fi
Puh. 040 355 8614

Jorma Kallio
Kulttuurituottaja yamk
Tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event
Lappeenrannan kaupunki
jorma.kallio@lappeenranta.fi
Puh. 0400 155 597