Junalla Venäjälle

Nopean Allegro-junan ansiosta Pietari on lähempänä Lappeenrantaa kuin koskaan aikaisemmin. Edestakaisia Allegro-vuoroja on päivittäin neljä, joten päivämatka Pietariin on helppo tehdä. Matka-aika Vainikkalan asemalta Pietariin on vain 1,5 tuntia.

Matkustajalla tulee olla voimassa oleva viisumi Venäjälle. Viisumin voi hankkia mm. matkatoimistoilta. Passi- ja tullitarkastukset hoidetaan junan kulkiessa.

Tolstoi -junalla on yksi lähtö vuorokaudessa sekä Helsingistä että Moskovasta. Suomesta junalla voi matkustaa Viipuriin, Pietariin, Tveriin ja Moskovaan. Tarkemmat aikataulut matkasi suunnitteluun: www.vr.fi


Tietoa junareitistä

Kaupungin keskustan ja Vainikkalan välinen yhteys

Venäjän Allegro- ja Tolstoi -junien jatkoyhteyksiä Lappeenrannan keskustan ja Vainikkalan välillä hoidetaan kutsutaksiliikenteellä. Taksi liikennöi välillä Lappeenranta (Matkakeskus) – Vainikkalan Rautatieasema – Lappeenranta (Matkakeskus). Palvelu on voimassa VR:n juna-aikataulujen mukaisesti. Lisätietoa kutsutaksiliikenteestä kaupungin verkkosivuilta.

Saimaa matkaverkko Oy palvelee rautatieasemalla junalippu-, kaupunkiopas-, Viipurin ja Pietarin risteily- sekä Venäjän viisumiasioissa.