Hiekkalinna

15 vuotta täyttävä Hiekkalinna kunnioittaa linnateemallaan erityisesti kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

Suomen suurin Hiekkalinna pitää sisällään kaikki Suomen linnat sekä Viipurin linnan. Mukaan veistetään myös Saimaan alueelta ja Pietarista tuttuja matkailukohteita, Ateenan ja Milanon kohteita. Komeaa ikäänsä juhlivasta Hiekkalinnasta voi bongata lisäksi aiemmilta vuosilta tuttuja veistoshahmoja ja jalkapallon MM-kisojen henkeä.

Kestosuosikit, kuten pikkujuna, karuselli ja pomppulinna viihdyttävät lapisa. Lähistöltä löytyy niin ikään minigolf, vuokrattavia pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä. Hiekkalinnasta löytyy myös hiekkakappeli, jossa vietetään hartauksia läpi koko kesän.Kaiken tämän lisäksi Hiekkalinnalta löytyy muun muassa matkailuneuvonta, kahvila ja jäätelökioski.

Aukioloajat

Kiitos mahtavasta kaudesta! Tervetuloa taas ensi kesänä.

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta

puh. 040 572 2224

Saimaa ja sen valloitus alkaa Lappeenrannan satamasta

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, josta voit myös vuokrata pyöriä, kajakkeja, Sup-lautoja tai soutuveneen.

    Hiekkalinnan kasaamiseen käytetään yli 3 miljoonaa kiloa hiekkaa
    Veistäjät ovat Suomesta, Latviasta, Venäjältä, Unkarista, Ukrainasta, Kanadasta, Puolasta ja Ranskasta
    Hiekkalinna rakentuu jo 15:ttä kertaa
    Katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki


Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu