TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki. Matkailuneuvontamme ohjaa sinut Sorjonen-kuvauspaikkakierrokselle. Lappeenrannassa kuvatun rikossarjan taustoja valottavalla kierroksella tutustutaan keskeisiin kuvauspaikkoihin. Kävelykierros lähtee IsoKristiinan matkailuinfon edestä ja kestää noin 1 h.

Kierroksia järjestetään suomeksi sekä englanniksi. Kierroksia järjestetään erikseen sovittuina aikoina yli viiden hengen ryhmille.


"Mukavien rikosten kaupunki"

Lappeenrannan rajaseudulla kohtaa kaksi maailmaa: fiktiivinen rikossarja Sorjonen ja todellinen kesäkaupunki. YLE:n Kotikatsomossa syksyllä 2016 esitetty sarja on kirjoitettu varta vasten Lappeenrantaan ja se kuvattiin kaupungissa loppukesästä 2015. Sarjan luojan, lappeenrantalaissyntyisen Miikko Oikkosen mukaan kaupunkia kohdellaan Sorjosessa kuin se olisi yksi pääroolien esittäjistä.

Sarjan päärooleissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Matleena Kuusniemi, Ilkka Villi, Kristiina Halttu, Mikko Leppilampi, Janne Virtanen ja Laura Malmivaara. Sarjan on tuottanut Matti Halonen Fisher Kingistä.

Sorjonen on kansainvälisesti menestynyt nordic noir -sarja ja se on voittanut mm. kultaisen Venlan vuoden 2016 parhaana draamasarjana sekä MipTV:n Drama Screening -palkinnon Cannesissa. Kuvauspaikkakierros paljastaa myös tietoja Sorjonen-sarjan toisesta kaudesta, jota kuvattiin Lappeenrannassa syksyllä 2017.

Lisätiedot ja varaukset:
puh. 05 667 788
lappeenranta@gosaimaa.com

Rikossarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta, jonka vaimo Pauliina on kuntoutumassa vakavasta sairaudesta. Perhe päättää muuttaa Pauliinan lapsuusmaisemiin, pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Lappeenrannassa Sorjonen ottaa vastaan pestin Vakavien rikosten erikoisyksikössä, jotta perhe saisi enemmän aikaa yhdessä ja Kari mukavampia rikoksia ratkaistavakseen. Mutta idyllisen rajaseudun rikokset tulevat lähemmäksi kuin mikään aiemmin. Pian uhat kolkuttavat jo Karin kotiovelle.