TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki. Matkailuneuvontamme ohjaa sinut Sorjonen-kuvauspaikkakierroksille. Lappeenrannassa kuvatun rikossarjan taustoja valottavilla ensimmäisen ja toisen tuotantokauden kierroksella tutustutaan keskeisiin kuvauspaikkoihin.
Toisen kauden kierroksia järjestetään sekä suomeksi että englanniksi kesällä 2019. Kierroksia järjestetään myös erikseen sovittuina aikoina vähintään viiden hengen ryhmille.


TV:stä tutun Sorjosen kotikaupunkia esittelevä ensimmäisen kauden kuvauspaikkakierros lähtee IsoKristiinan matkailuneuvonnan edestä ja toisen kauden Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta satamasta. Molemmat kierrokset kestävät noin tunnin ja maksavat 10 euroa. Syksyllä 2018 Suomessa näytetty Sorjosen toinen kausi kuvattiin Lappeenrannassa syksyllä 2017. Toisen kauden tuotanto on nyt kansainvälisessä levityksessä.
Sorjosen toisen tuotantokauden kuvauspaikkakierrokset lähtevät Hiekkalinnalta klo 16.00 perjantaisin: 5.7, 12.7, 19.7, 26.7, 2.8 suomenkielisenä ja 16.8, 23.8 englanninkielisenä.
Kävelykierros lähtee toisella kaudelle myös rikospaikkana esiintyneen Hiekkalinnan edestä ja kestää 1 h. Kierroksella tutustutaan keskeisiin kuvauspaikkoihin Sataman ja Linnoituksen alueella. Hinta 10 e. Ennakkovaraus suositeltavaa. Erilliset ryhmävaraukset ja ensimmäisen tuotantokauden kierrokset järjestetään tilauksesta suomen- tai englanninkielisinä.

Lisätiedot ja varaukset:
puh. 05 667 788
lappeenranta@gosaimaa.com

"Mukavien rikosten kaupunki"

Lappeenrannan rajaseudulla kohtaa kaksi maailmaa: fiktiivinen rikossarja Sorjonen ja todellinen kesäkaupunki. YLE:n Kotikatsomossa syksyllä 2016 esitetty sarja on kirjoitettu varta vasten Lappeenrantaan ja sen ensimmäinen kausi kuvattiin kaupungissa loppukesästä 2015 ja toinen kausi 2017. Yli 180 maahan myydyn sarjan toinen kausi on nyt kansainvälisessä levityksessä. Sarjan luojan, lappeenrantalaissyntyisen Miikko Oikkosen mukaan kaupunkia kohdellaan Sorjosessa kuin se olisi yksi pääroolien esittäjistä.
Sarjan päärooleissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Matleena Kuusniemi, Ilkka Villi, Kristiina Halttu, Mikko Leppilampi, Janne Virtanen ja Laura Malmivaara. Sarjan on tuottanut Matti Halonen Fisher Kingistä

Rikossarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta, jonka vaimo Pauliina on kuntoutumassa vakavasta sairaudesta. Perhe päättää muuttaa Pauliinan lapsuusmaisemiin, pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Lappeenrannassa Sorjonen ottaa vastaan pestin Vakavien rikosten erikoisyksikössä, jotta perhe saisi enemmän aikaa yhdessä ja Kari mukavampia rikoksia ratkaistavakseen. Mutta idyllisen rajaseudun rikokset tulevat lähemmäksi kuin mikään aiemmin. Pian uhat kolkuttavat jo Karin kotiovelle.

Painajainen jatkuu toisella tuotantokaudella jonka teemana on menneisyys. Sarjan toinen kausi on entistä intiimimpi, ja synkät tapaukset koskettavat sekä Sorjosen että Jaakkolan perheitä, kun mennyt tunkeutuu pyytämättä kotiovista ja -ikkunoista sisään.

Toisella kaudella sekä itäraja että Venäjä ovat ensimmäistä kautta selvemmin läsnä. Lena Jaakkolan sanoin: ”Rikokset ovat samanlaisia molemmilla puolilla rajaa, mutta mittakaava on vain erilainen.” Kaupungin yritystoimien, rahoitushankkeiden ja rikosten lonkerot yltävät helposti niin Suomesta Venäjälle kuin Venäjältä Suomeen. Edelleen Venäjä tahdotaan pelottavan mörön lisäksi myös toiveita ja mahdollisuuksia tarjoavana naapurina.
Sorjosta pidetään suomalaisten tv-sarjojen kansainvälisen uran avaajana. Netflixin kautta Sorjonen on nähtävissä 180:ssä maassa ja se on lisäksi ostettu tv-kanaville moniin eri maihin.

New York Times on listannut sarja 11 kaikkein kiinnostavimman rikossarjan joukkoon ja The Daily Dot:in mielestä sarja on yksi 15 parhaasta vuoden 2018 draamasarjasta. Myös BBC listaa tuotannon yhdeksi kymmeneksi parhaaksi kansainvälisesti levitetyksi rikossarjaksi.
Sorjosen menestystarina saa jatkoa syksyllä 2019. Kolmannen kauden tuotanto on käynnissä, ja sen luminen ja kuulas Lappeenranta tarjoaa vastapainoa uusille, synkille rikoksille. Kolmas kausi tulee näyttämään pikkukaupungin talvi-idyllin.