Minun Myllysaareni

Lappeenrannassa on useita paikkoja, joissa voi nauttia luonnosta ja rentoutua. Olen asunut Lappeenrannan keskustassa koko ikäni, ja Myllysaareen on aina ollut helppo tulla. Se onkin yksi minun lempipaikoistani kotikaupungissani

Myllysaari ei ole koskaan ollut pelkkä ranta. Alueelta löytyy muutakin mielenkiintoista tekemistä aktiiviselle liikkujalle, etenkin sen jälkeen, kun paikka on kehittynyt monien projektien kautta. Kesäinen Myllysaari on suosikkini.
Myllysaaressa on polkupyöräparkkeja, mutta itse menen mieluummin jalkaisin.

Anastasia ainonkadulla.jpg

Myllysaaressa on mahdollista osallistua erilaisiin puistojumppiin, mitä teenkin joka kesä. Ne ovat sekä ilmaisia että laadukkaita. Rannan nurmikkoalue on laaja ja todella viihtyisä. Siellä voi tavata monia liikunnan ystäviä. Useasti pariskunnat tulevat paikalle lastensa kanssa, sitten he liikkuvat jumpan mukana ja leikkivät vuorotellen vieressä olevassa leikkipuistossa.

Anastassia Myllysaaren nurmikko.jpg

Itse tykkään mennä Myllysaareen varhaisin aamulla, koska se oli perheeni tapa jo siitä ajasta, kun olin pikkulapsi. Yleensä menen pienelle sillalle ihailemaan maisemia ja lintuja, jotka ovat tämän sillan lähettyvillä aloittamassa myös omaa päiväänsä.
Varhaisin aamulla Myllysaaren palloilukentät ovat vielä tyhjiä, mutta myöhemmin päivällä urheilijat täyttävät ne. Pelien katsojilla on myös mahdollisuus ylläpitää omaa kuntoaan erilaisilla kiipeilytelineillä, jotka sijaitsevat aivan kenttien vieressä.
Yleensä kun käyn täällä äitini tai ystävieni kanssa, kävelemme paljon. Ennen lenkkejä venyttelemme kuntolaitteilla.
Pidän Myllysaaressa siitä, että siellä on paljon lenkkipolkuja, vaikka itse saari ei ole kovin iso. Alueesta tuli moderni, kun saareen avattiin muutama vuosi sitten Flowpark. Sen seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Radat kulkevat 2-10 metrin korkeudella ja niillä pääsee testaamaan omaa uskallusta, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja muuten vaan liikkumaan hauskalla tavalla.
En ole itse uskaltanut nousta korkeuksiin, mutta jotkut tuttavani viihtyvät siellä säännöllisesti. Maan tasosta ihmettelen ja ihailen ihmisten rohkeutta. Itse asiassa radat on luokiteltu eri vaikeustasoihin, joten minunkin rohkeuteni mahdollisesti riittäisi aloittamaan helpommilla radoilla.
Jos jonakin päivänä sielu ei pyri korkeuteen, voi jatkaa kävelyä saaren kauniissa maisemissa.
Arvostan Myllysaaressa hiekkarantaa, puhdasta vettä, hyppyuimalaitosta ja kelkkaliukumäkeä.
Meidän perheessä kesä oli aina odotetuin vuodenaika, koska koulu vei minun ja veljeni lisäksi opettaja-äitini ajan.
Kaikki kesän lämpimät päivät vietimme aktiivisesti ulkona. Usein varhaisina aamuina puuron jälkeen tulimme suoraan Myllysaaren rannalle. Äidilläni oli tarve uida pitkät matkat heti aamusta. Tärkeää äidille oli myös uimataitomme. Uintiharjoitukset äidin kanssa oli mahdollista järjestää vain aamuisin, kun ei ollut paljon muita.
Monien vuosien ajan perheemme tapasi aloittaa aamut rannalla uiden ja eväitä syöden. Kuuntelimme luonnon ääniä ja keskustelimme teetä juoden.
Meidän kanssa yleensä varhaisina tunteina oli vain muutamia naisia läheisistä omakotitaloista ja rannan miesvalvoja. Hän istui siirtotuolissaan ja luki aamulehtiä kahvikuppi kädessä. Muistelen ja tulen aina kaipaamaan yhteisiä kesäisiä hetkiä. Anastassia uimaranta.jpg
Ne, jotka eivät välitä pitkien matkojen uimisesta, voivat hypätä uimalaitoksen tornista tai laskea kelkalla liukumäestä. Itse kävin näissä paikoissa ainoastaan ottamassa kuvia ja videoita.
Myllysaaren erityiskohde on ympäri vuoden toimiva yleissauna. Itse kävin siellä vain muutaman kerran, mutta tiedän sen olevan monien suosikkipaikka. Talven aikana saunan jälkeen on mahdollista käydä avannossa.
Sauna sijaitsee kauniissa paikassa ja sinne voi tulla autolla, polkupyörällä tai jalkaisin. Saunalla on oma laituri, josta voi helposti hypätä uimaan.
Vietän aikaa Myllysaaressa läheisteni kanssa aina kun mahdollista. Se antaa minulle voimaa jatkaa arjesta toiseen ja iloa luonnon läheisyydestä. Tunnen tarvetta tulla tänne uudelleen ja uudelleen riippumatta vuodenajasta.
Anastassia Myllysaaren kioski.jpg