Kulttuuriviikonloppu Lappeenrannassa

Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja tarjoavat upeat puitteet nauttia lähes keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Lappeenranta on lähempänä kuin arvaatkaan, ja upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin ja rentoutumiseen ovat kaikki sitäkin lähempänä.

Olemme koonneet kulttuurista kiinnostuneiden suosituimmat kohteet, tapahtumat ja nähtävyydet, joista riittää ihmeteltävää. Nauti illallinen Saimaalla tai sen äärellä ja maista huikopalana aitoa ja oikeaa perinneherkkua: vetyä tai atomia. 

Viime kesäisen palautteen perusteella rohkenemme mainita, ettei yksi päivä riitä mihinkään: tutki mahdollisuuksia, valitse mieluisimmat ja tee varaukset kätevästi suoraan verkossa. Tervetuloa Euroopan vihreimpään kaupunkiin!

 

Nähtävyydet ja historia

Lappeenranta on kasvanut itäisen ja läntisen kulttuurin rajalla jo vuosisatoja. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649. Sekä ruotsalainen että venäläinen vaikutus näkyy ehkä parhaiten kaupungin vanhimmassa osassa Linnoituksessa.

Kaupunki on nyt moderni matkailukaupunki. Vanhaa on silti haluttu säilyttää. Muun muassa useimmat museot ja pari majoitusliikettäkin toimivat entisöidyissä rakennuksissa, jotka ovat erityisen mielenkiintoisa etenkin rakennusperinteen vaalimisesta kiinnostuneelle.

Lue lisää nähtävyyksistä ja historiasta

Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa kompastuu kulttuuriin käyskennellessä vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Linnoituksen ja sataman alueella käyskentelevät myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat perinneratsukot
Rajakaupunki Lappeenranta on myös legendaarisen Sorjosen TV-sarjan kotikaupunki ja kuvauspaikka kierroksille pääsee kesällä opastetuilla kierroksilla. Kesällä voit myös vierailla Raatihuoneella joka on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Heinäkuussa tiistaisin, matkailijoilla on mainio mahdollisuus päästä kurkistamaan tämän nostalgisen rakennuksen sisälle, joka on myös suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeen Vanhan pappilan alueella Galleria Pihatossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin ja historiallisessa miljöössä Ruustinnan pihamaalla, voit nauttia vuonna 2014 perustetun RATA-Ryhmän kesäteatteri esityksiä.

Lue lisää kulttuurikierroksista

RATA-ryhmä esittää: Papin tytär Vanhan pappilan kesäteatterissa

RATA-Ryhmä tekee vakuuttavan paluun kesäteatterikentille uudessa kodissaan Vanhan pappilan kesäteatterissa, Lappeen Ruustinnan ja Galleria Pihaton pihapiirissä. Juhani Ahon klassikkoteoksen tuoreessa dramatisoinnissa päähenkilö Ellin haaveilla on ilmavat siivet, mutta maailma ympärillä arvostaa enemmän tasaista taaperrusta.

Ahon kuolemasta tulee tänä kesänä täyteen sata vuotta, mutta Ahon ihmiskuvaus on hämmästyttävän tarkkanäköistä tänäkin päivänä. RATA-Ryhmälle ominaiseen tapaan syvällisiä aiheita kuljetetaan eteenpäin myös huumorin keinoin sekä runsaan, esitystä varten sävelletyn musiikin säestämänä.


Lue lisää kesäteatterista

Lappeenrannan City

Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia.

Kupungin viihtyisässä keskustassa yhdistyy uusi ja vanha, puu ja teräs, lehmukset, puisto ja kivetykset. Lappeen Marian kirkko lepää uutuutta hehkuvan Marian aukion laidalla aivan kaupungin ytimessä. Keskustan museot ja muistomerkit ohjaavat matkalle rajakaupungin historiaan.

Runsaasti parkkipaikkoja keskustan parkkihalleissa maan alla. 

Lue lisää kaupungin keskustasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 


Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle tai Puumalaan, Savonlinnaan sekä Ilkonsaari – skiittasaarelle.

 

Lue lisää risteilyistä

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle. 

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia turvallisesti aina ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden. Tapahtumatarjonta täydentyy jatkuvasti, tarkista tämän hetkiset tapahtumat Lappeenranta Events -sivustolta.

Syntyikö runsaudenpula? Ei hätää, valitse valmis lomapaketti, johon on koottu ainutlaatuisimmat ja suosituimmat kohteet, aktiviteetit ja majoitus. 

Katso valmiit lomapaketit