Kevään iltasoitto soi Lappeenrannassa vapusta alkaen toukokuun loppuun saakka – iltasoitto kajahtaa keväällä ja kesällä kaupunginteatterin katolta

29.4.2021

Parinkymmenen vuoden ajan Lappeenrannassa soinut perinteinen iltasoitto soi tänäkin vuonna. Soittopaikka vaihtuu vesitornilta kauppakeskus IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kaupunginteatterin katolle, josta kuullaan niin kevään kuin kesänkin iltasoitot.

Lappeenrannan kevään ja kesän iltasoitot kajahtavat kaupunginteatterin katolta kuva Teemu Myyryläinen Lpr kaupunki 484x235.jpgViime vuonna lanseerattu kevään iltasoitto kajahtaa tänä vuonna ensimmäisen kerran vappuna 1.5. ja siitä eteenpäin joka päivä klo 20 aina toukokuun loppuun asti.

Kevään iltasoittona kuullaan viime kevään tapaan Karjalaisten laulu, jonka tulkitsee flyygelitorvellaan ansioitunut ja maailmalla mainetta niittänyt lappeenrantalaislähtöinen puhallintaiteilija Mikko Pettinen. Kappaleesta kuullaan viikkojen aikana kolme erilaista eri viikonpäiville ajastettua versiota.

– Tein kolme versiota tuosta kovin tutusta ja rakkaasta Karjalaisten laulusta. Ensimmäinen on aika perinteinen, mutta rauhallinen ja pehmeä. Toisessa on vähän variaatioita ja pieniä vapauksia melodiassa. Kolmas on puolestaan jo enemmän kikkaileva ja jazzahtava. Kaikki pehmeitä ja rauhallisia kylläkin ja ilman säestystä flyygelitorvella soitettuja, Pettinen kuvaili versioitaan keväällä 2020.

Tapahtumapalvelujen asiantuntija Teemu Myyryläinen kertoo, että Lappeenrannan kaupunki haluaa kevään iltasoiton avulla tsempata asukkaita jaksamaan vielä hetken koronatilanteen keskellä.

– Kevään iltasoitto on asukaslähtöinen idea, joka sai viime vuonna hyvän vastaanoton. Haluamme myös tänä keväänä tarjota asukkaille meitä kaikkia yhdistävää ja yhdessä koettavaa iloa, joka myös toivottavasti vahvistaa uskoa tulevaan.

Karjalan kunnailla jatkaa iltasoittona kesäkuusta alkaen

Kesäkuun 1. päivästä alkaen Lappeenrannassa soi jälleen perinteinen Karjalan kunnailla, joka kuullaan joka ilta klo 20 elokuun loppuun asti. 

Vuonna 2007 nauhoitetussa äänitteessä edesmennyt director musices Hannu Sopanen tulkitsee sävelmän trumpetillaan. 

Iltasoitoista voi nauttia myös verkossa

Niin kevään kuin kesänkin iltasoittoja voi fiilistellä myös verkossa kaupungin YouTube-kanavalla videon kera silloin kun itselle parhaiten sopii.

Lappeenrannan iltasoitot

Kevään iltasoitto: 1.–31.5. joka päivä klo 20: Karjalaisten laulu, Mikko Pettinen
Kesän iltasoitto: 1.6.–31.8. joka päivä klo 20: Karjalan kunnailla, director musices Hannu Sopanen (nauhoite v. 2007)

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut, asiantuntija Teemu Myyryläinen
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen(at)lappeenranta.fi