Lappeenrannan Joulutorilla tarjolla Makea Coffeen kahvia ja puuroa – kauppiashaku käynnissä 16.10. asti

6.10.2020

Lappeenrannan Joulutori loihtii jälleen joulutunnelmaa Marianaukiolle 9.–23.12. joka päivä kello 11–17. Tutut punaiset myyntimökit palvelevat Joulutorilla vierailevia, ja myös joulumaa ja joulupukin paja johdattavat kohti joulun aikaa.

Makea Coffeen yrittäjä Visa Tuovinen_kuva Makea Coffee 400x400.jpgTänä vuonna Joulutorilla nähdään myös uusi kahvilayrittäjä, sillä vajaa vuosi sitten avattu Makea Coffee vastaa joulutarjoiluista torin keskiöön sijoitettavalla terassillaan. Makea Coffeen yrittäjä Visa Tuovinen lähtee Joulutorille uteliaana ja innoissaan.

- Tuomme torille myyntiin talvikahvin ja -teen, ja luonnollisesti kojusta saa myös muita tuotteitamme. Meillä on myynnissä myös Kaskein Marjan glögiä – terästyksellä ja ilman – sekä vegaanista puuroa ja leivonnaisia.

Vegaanisuus on Makean valinta kestävän kehityksen ja luonnon puolesta.

- Emme ehkä tule ajatelleeksi, että kun tavallisen maidon korvaa kauramaidolla, tulee tehneeksi ilmastoteon. Kaurajuoman hiilidioksidi-ilmastovaikutus on vain noin kolmannes tavalliseen maitoon verrattuna. Ja laktoosittomuuden vuoksi se sopii useimmille käyttäjille.

Tuovinen näkee, että Joulutorin kaltainen keskieurooppalainen yhteisöllinen tapahtuma sopii hyvin Lappeenrantaan. Hän iloitsee siitä, että paikalliset tuotteet ja kädentaidot pääsevät laajasti esille.

- Uskon, että torista tulee hyvä tapahtuma, joka vetää jengiä. Odotan itse erityisesti, mitä joulupukin pajassa tehdään ja millainen joulumaa aukiolle rakentuu.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heinon mielestä Makea Coffee sopii mainiosti Joulutorille.

- Pyrimme ilmastopääkaupunki Lappeenrannassa korostamaan kestävää tapahtumajärjestämistä. Kestävän kehityksen puolesta liputtava Makea Coffee haluaa vaalia samoja asioita kuin me kaupungillakin.

Makea Coffee maksaa aina kahviviljelijälle Reilun Kaupan taksaa korkeamman hinnan. Kahvila osallistuu myös aktiivisesti yhteistyökumppaniensa kautta alkuperämaissa tapahtuviin projekteihin, jotka kohentavat paikallisten hyvinvointia ja parantavat tietoutta kahvinviljelyn ympärillä.

Visa Tuovinen kertoo Makea Coffeen koko liiketoiminnan rakentuvan yhteisten arvojen pohjalle, mikä hitsaa henkilökunnan saumattomasti yhteen.

– Koko mahtava henkilökuntamme on omaksunut niin kestävään kehitykseen kuin ihmisten arvostukseenkin liittyvät periaatteet ja se näkyy kaikkialla. Jokainen asiakas on meille tärkeä ja haluamme tehdä kohtaamisista voimaannuttavia. Kahvilakäynti kun saattaa olla monellekin päivän tärkein sosiaalinen tapahtuma.

Joulutorin kauppiashaku käynnissä vielä 16.10. asti, lyhyempiaikaiset pop up -mökit nyt myös haettavissa

Karri Heinon mukaan Joulutorin myyntimökkejä on vielä vuokrattavana.

- Vielä ehtii mukaan, viikon ja kahden viikon pituisten myyntijaksojen haku on käynnissä 16.10. asti, lisäksi olemme nyt avanneet 1-2 päivän pituisten pop up -myyntimökkien haun. Joulutorille etsitään laadukkaita käsitöitä, ruokaa ja juomia valmistavia yrityksiä ja toimijoita.

Lisätietoja Joulutorista sekä kauppiashauista löytyy Joulutorin verkkosivustolta.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Karri Heino
Puh. 040 6371 779, karri.heino(a)lappeenranta.fi