Lappeenrannan kaupunki uudistaa Hiekkalinnan aluetta ja sen palveluita kesäksi 2021

1.9.2020

Lappeenrannan kaupunki laajentaa Hiekkalinnan aluetta sekä parantaa sen palveluita kesäksi 2021. Lappeenrannan satamassa, linnoitusniemen kärjessä, sijaitsevan Hiekkalinnan alueen viihtyisyyttä ja palvelutarjontaa lisätään ensi kesäksi muun muassa uusilla puuistutuksilla sekä alueelle tulevalla Pomppulinnamaailma pop-up-huvipuistokokonaisuudella. Hiekkalinnan alueesta halutaan kehittää yhä monipuolisempi palvelukokonaisuus asukkaille ja matkailijoille. Alueella on vuosittain noin 150 000 kävijää.

Coinline_Pomppulinnamaailma_2021_452x344.jpgLappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahmanin mukaan Lappeenrannan Hiekkalinna on toiminnallinen matkailupalveluiden keskittymä, jonka yksi osa ovat hiekkaveistokset.

- Nykyisinkin alueen palveluihin lukeutuvat hiekkaveistosten lisäksi muun muassa matkailuneuvonta sekä välinevuokraus. Yhä laajenevilla palveluilla edesautamme matkailun strategista tavoitetta kasvattaa matkailijoiden viipymää kaupungissamme.

Kesäksi 2021 Hiekkalinnan alue laajenee nykyisin hyödyntämättömälle puistoalueelle ja ensi kesänä alueen koko tulee lähes tuplaantumaan. Koko Hiekkalinnan alueen viihtyisyyttä parannetaan istuttamalla alueelle tänä syksynä noin kymmenen lehmusta.

Keskeinen yhteistyökumppani uudistuvalla alueella on vuonna 2020 kumppanuuskilpailutuksen voittanut Coinline Oy, joka tuo alueelle Pomppulinnamaailma pop-up-huvipuistokokonaisuuden kesäksi 2021. Coinline Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Pusila kertoo, että pomppulinnamaailmaan tulee erilaisia aktiviteetteja koko perheelle.

- Meillä on pitkä kokemus lasten ja nuorten aktiviteettikeskusten, huvipuistojen ja leikkipaikkojen toteuttamisesta ja on hienoa päästä tekemään huvipuistokokonaisuus myös ainutlaatuiselle Hiekkalinnan alueelle. Pomppulinnamaailmaan tulee yli kymmenen uutta pomppulinnaa, liukumäkeä ja leikkipaikkaa. Pienemmille lapsille tulee junarata sekä iso eläinkaruselli. Sisääntuloalueelle on suunniteltu lisäksi peliteltta, benji-trampoliini sekä kahvi- ja jäätelökioskit.

Yhteistyöllä on myös työllistävä vaikutus, sillä Coinline aikoo palkata ensi kesäksi nuoria kesätöihin Hiekkalinnan huvipuistoalueelle.

- Tarjoamme Pomppulinnamaailma Lappeenrannan kautta myös kesätyöpaikan 13–15:lle nuorelle ja rekrykanavamme aukeaa alkuvuodesta 2021. Olemme yhteistyöstä iloisia ja odotamme innolla jo ensi kesää, kertoo Pusila.

Hiekkalinnan alueen aktiviteettien monipuolistaminen sekä uusien toiminnallisuuksien tuominen alueelle on myös tulevaisuuden tavoite.

- Entistä aktiivisempi Hiekkalinna 2021 tulee rakentumaan pelien ja pelaamisen monipuolisen maailman ympärille. Hiekkaveistoksissa tullaan myös huomioimaan lasten toivoma linnanpihalle pääsy, minkä lisäksi alueella järjestetään tapahtumia mahdollisuuksien mukaan. Aktiivilomailun jatkaessa kasvua, Hiekkalinnan alueelle tulee entistä laajempaa välinevuokrausta, kertoo Antti Tuomaala Lappeenrannan matkailu- ja tapahtumapalveluista.

Vuoden 2021 kesällä Hiekkalinnan alueella jatketaan Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä kisaavan Lappeenrannan Greenreality-toiminnan esittelyä. Teema jatkuu Hiekkalinnan naapurissa avautuneessa Luonto- ja tiedekeskus SAIMAARIUMissa. Kesällä 2021 Hiekkalinna on avoinna 5.6.–29.8. välisen ajan.

Kesälle 2020 suunnitellut uudistukset sekä kansainvälinen hiekanveistokilpailu jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Kesän 2020 Hiekkalinnan veistokset toteutettiin kotimaisin voimin, minkä lisäksi alueen neuvonta- ja vuokrauspalvelut toimivat ainoastaan heinä-elokuun ajan. Kesällä 2020 Hiekkalinnan alueella vieraili noin 72 000 kävijää. Matkailukesän 2020 kokonaisuudesta tiedotetaan lisää syyskuun alussa.

Tutustu lisää Lappeenrannan Pomppulinnamaailmaan: https://www.pomppulinnamaailma.fi/lappeenranta

Lisätiedot:

Mirka Rahman, matkailujohtaja, matkailu ja tapahtumat, markkinointi, asiakaspalvelu
Lappeenrannan kaupunki
040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi

Juha Pusila, myynti- ja markkinointipäällikkö
Coinline Oy
0400 407 779
juha.pusila@coinline.fi