Lappeenrannassa 20.-22.11. järjestettävä klassisen kitaramusiikin festivaali Ja Kitara Soi tarjoilee tunteikkaita ja tunnelmallisia elävän musiikin elämyksiä

16.11.2020

Klassisen kitaramusiikin festivaali Ja Kitara Soi järjestetään Lappeenrannassa jo 19. kertaa. Festivaali pitää tänä vuonna sisällään kaksi konserttia, jotka järjestetään perjantaina 20.11. klo 19 ja sunnuntaina 22.11. klo 16 Lappeen Marian kirkossa.

Harmo ja minä - Petri Kumela ja Vesa Vierikko. Kuvaaja Mitro Härkönen. 438x292.jpgPerjantain konsertissa ylistetään kitaran ja kerronnan keinoin ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiseloa, kun huipputaiteilijat Petri Kumela ja Vesa Vierikko esittävät luomuksensa Harmo ja Minä – Andalusialainen elegia.

Ilmeikäs kertoja Vierikko tulkitsee esityksessä espanjalaisen Nobel-kirjailija Juan Ramón Jiménezin tekstiä, jota Kumela elävöittää entisestään soittamalla italialaisen Mario Castelnuovo-Tedescon musiikkia, joka on sävelletty Jiménezin tekstiin.

Petri Kumelan mukaan liikuttavassa teoksessa runoilija muistelee nuoruusvuosiaan Harmo-nimisen aasin kanssa.

- Heidän yhteinen taipaleensa sisältää rauhallista filosofointia erilaisista pienistä eläimien, ihmisen ja luonnon yhteiseloon liittyvistä huomioista.  Esityksessämme käydään läpi monia tunteita, ja mukana on etenkin tietynlaista haikeutta, sillä teos kertoo elämän kiertokulusta ja sen ymmärtämisestä.

Sunnuntain konsertissa on puolestaan luvassa festivaalin taiteellisen johtajan, kitarataiteilija Jyrki Myllärisen sooloresitaali. Tunnelmallisessa esityksessä kuullaan espanjalaisen Isaac Albenizin viisi klassisromanttista kappaletta sekä Magnus Lindbergin virtuoosimainen Mano a mano.

Myllärinen toivottaa kaikki tervetulleiksi nauttimaan elävästä musiikista Ja Kitara Soi -konsertteihin Lappeen Marian kirkkoon.

- Lappeen Marian kirkko on klassisen kitaran kannalta akustisesti erinomainen esiintymistila, joka inspiroi soittajia. Ennen kaikkea se tarjoaa yleisölle parhaan mahdollisen musikaalisen elämyksen, sillä juuri puukirkossa soinnin kaikki nyanssit pääsevät oikeuksiinsa.

Klassisen kitaramusiikin festivaali toteutetaan noudattaen tarkasti voimassa olevia koronasuosituksia ja ohjeita. Kirkon sisä- ja uloskäynneillä on käytössä useita käsidesipisteitä ja tapahtuman lipunmyynti tapahtuu vain ennakkoon. Lappeenrannan kaupunki suosittelee yleisöä käyttämään kasvomaskeja ja muistuttaa myös, että konsertteihin ei tule osallistua sairaana. Lisäksi on tarpeen huolehtia tarvittavista turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Kuva: Harmo ja minä - Petri Kumela ja Vesa Vierikko. Kuvaaja: Mitro Härkönen.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Karri Heino,
puh. 040 637 1779, karri.heino(a)lappeenranta.fi

https://lappeenrantaevents.fi/Ja-Kitara-Soi

 

Liput ja lipunmyynti:

Liput 20€ / 10€ (eläkeläiset, opiskelijat, lapset alle 16v, työttömät, varusmiehet)

HUOM: Lippu oikeuttaa sisäänpääsyn festivaalin molempiin konsertteihin

Lipunmyynti vain ennakkoon Asiakaspalvelukeskus Winkistä ja Lippupisteeltä.