Raatihuone Soi! tarjoaa jälleen musiikkielämyksiä Lappeenrannassa – syksyn konserteissa esiintyvät Tomi Metsäketo, Amanda Kauranne duo ja Keinu

27.9.2019

Lappeenrannan historiallinen Raatihuone täyttyy jälleen musiikista, kun Raatihuone Soi! -konserttisarjan syyskausi alkaa lokakuussa. Raatihuoneella kuullaan loppuvuoden aikana kolme konserttia. Konserttisarja on Lappeenrannan kaupungin kumppanuustapahtuma.

Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Juuli Vaulasvirta kertoo, että syksyllä 2018 käynnistyneen konserttisarjan tarkoituksena on luoda Lappeenrantaan monivuotinen ja valtakunnallisesti kilpailukykyinen musiikin kulttuuritapahtuma.

– Raatihuone Soi! pyrkii vetoamaan eri-ikäiseen yleisöön virkistävillä esiintyjävalinnoilla ja taiteilijalupauksilla. Raatihuone on upea kulttuurihistoriallinen miljöö ja tarjoaa mainion akustiikan intiimeille musiikkitapahtumille. Jo tilan puolesta kannattaa tulla konsertteihimme.

Raatihuone syksyllä 2019_Lappeenrannan kaupunki Minna Kivistö_444x296.jpgSyksyn 2019 konserttisarja alkaa 11.10. klo 18, kun monista tv-ohjelmistakin tuttu taiteilija-laulaja Tomi Metsäketo ja maan parhaimmistoon kuuluva pianisti-säveltäjä Jukka Nykänen esiintyvät Raatihuoneella.

– Moonriver-konsertin ohjelma koostuu ikivihreistä musikaalisävelmistä ja kuolemattomista italialaisista serenadeista, Vaulasvirta kuvailee.

Marraskuussa Raatihuoneella kuullaan nuoren sukupolven musiikillista lahjakuutta, kun helsinkiläinen kansanmuusikko Amanda Kauranne duo esittää karjalaisia evakkolauluja uusilla virkeillä sovituksillaan. Konsertti järjestetään isänpäivänä 10.11. klo 18.

Raatihuone Soi! -konserttisarjan syyskausi huipentuu jouluisissa tunnelmissa a cappella -yhtye Keinun tahdissa 17.12. klo 18.

– Lahdessa perustettu lauluyhtye on toiminut aktiivisena jo vuodesta 2009. Ensembleen kuuluvat musiikin ammattilaiset Tiia Pelkonen, Maija Munter, Silvia Lempinen ja muun muassa Lappeenrannan laulukilpailujen finalisti Marika Hölttä. Yhtye tunnetaan upeasta soinnistaan ja puhuttelevasta esiintymisestä, Vaulasvirta kertoo.

Konserttilippuja voi ostaa asiakaspalvelukeskus Winkistä ja Lippupisteen myyntipaikoista. Alle 18-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät normaalilippua edullisemmin konsertteihin.

Syyskauden konsertit sisältävät väliaikakahvituksen.

Juuli Vaulasvirta paljastaa, että Raatihuone soi myös keväällä 2020.

– Konserttisarjan tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä konserttisarja jatkuu keväällä. Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistys jatkaa maakunnassa myös muiden erilaisten kulttuurihankkeiden parissa.

Kuva: Raatihuone. Lappeenrannan kaupunki/Minna Kivistö.

Raatihuone Soi! -konsertit Raatihuoneella syksyllä 2019

11.10. klo 18
Tomi Metsäketo – Moonriver
Tomi Metsäketo, laulu, Jukka Nykänen, piano
Liput: 30 € / 25 € (alle 18-vuotiaat ja opiskelijat)

10.11. klo 18
Isänpäiväkonsertti – säveliä Karjalasta
”Karjala- ja evakkolauluja”
Amanda Kauranne, laulu, lyömäsoittimet
Eero Grundström: huuliharput, harmooni, elektroniikka, laulu
Liput: 20 € / 15 € (alle 18-vuotiaat ja opiskelijat)

17.12. klo 18
Joulun taikaa -konsertti
a cappella yhtye KEINU
Liput: 20 € / 15 € (alle 18-vuotiaat ja opiskelijat)

Lipunmyynti:
Asiakaspalvelukeskus Winkki ja Lippupiste

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistys,
mail@ekmu.fi, http://www.ekmu.fi/

Tietoa tapahtumakumppanuuksista:
Tapahtumapalvelujen asiantuntija Teemu Myyryläinen,
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen(a)lappeenranta.fi