Ryhmille

Lappeenranta tarjoaa leppoisan ja kompaktin kokonaisuuden erilaisille ryhmämatkoille, oli sitten kysymys kulttuurimatkasta tai kokousmatkasta. Majoituksen, ruokailun ja oheisohjelman järjestämiseen on runsaasti valinnanvaraan. Matkaan voi sovittaa vaikkapa lyhyen risteilyn Saimaalle. Lappeenrannan alueella sijaitsee myös monipuolinen valikoima kokous- ja juhlatiloja eri tarpeisiin. Tutustu juhla- ja kokoustiloihin täällä.

Sekä kaupungin matkailuneuvonta että asiakaspalvelukeskus Winkki auttavat mielellään suunnittelussa.

Tekemistä ryhmille

Linnoituksen ja sataman alue

Historiallisessa linnoituksessa ja eläväisessä satamassa voit mm. Nauttia taiteesta, musiikista, historiasta ja tehdä ostoksia yksin tai yhdessä. 

Linnoituksen alueella on rikas museotarjonta. Linnoituksessa sijaitsevat Etelä-Karjalan museoLappeenrannan taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo. Myös Suomen vanhin ortodoksikirkko löytyy Linnoituksesta. Neitsyt Marian suojelukselle pyhitetty kirkko on vuodelta 1785.

Lappeenrannan kaunis satama-alue alkaa Rantapuistosta eli Kasinon puistosta ja jatkuu aina Suomen suurimmalle Hiekkalinnalle ja Myllysaareen. Upea rantaraitti seuraa Kaupunginlahden rantaa matkustajasataman ohi. Kesäisin Satamatorilla voi nauttia paikallisia erikoisuuksia vety- ja atomi-lihapiirakoita, nauttia elävästä musiikista sekä ihastella Saimaan näkymiä. Suosittelemme ryhmiä myös vierailemaan kesällä 2024 avautuneessa Fazerin myymälässä, joka sijaitsee aivan hiekkalinnan vieressä.

Opastetut kierrokset

Oppaan kanssa näet ja koet enemmän ja teet matkastasi elämyksen. Oppaita välittää Lappeenrannan Matkailuoppaat ry

Kesän 2024 kävely- ja draamakierrokset

”Tarinoita Lehmusten kaupungista” 

Matkalla Kauppatorin vetykioskeilta satamaan kuulet monenlaisia juttuja entisaikojen elämästä ja ihmisistä, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin ja vaikuttavat nykyaikanakin. Lippuja myynnissä kaupungin matkailuneuvonnassa.
Suomenkieliset kierrokset tiistaisin 25.6., 9.7., 16.7. ja 23.7. klo 17.00.
Englanninkieliset kierrokset tiistaisin 6.8., 13.8., 20.8. klo 17.00

Kierroksen kesto 1 h, lähtöpaikka Lappeenrannan Kauppatori.

Kirkolta Kaupunginlahdelle” 

Keskustan draamakierroksella kaupungin oma kirjailija Laila yhdistelee muistojaan ja historiaa. Paljon on ehtinyt tapahtua ja monenlaisia henkilöitä on elänyt ja vieraillut kaupungissa ja joitakin heistä kierroksella kohdataan.

Kierroksen kesto 1 h, lähtö Lappeen Marian kirkolta.

Lippuja myy Lappeenrannan Matkaoppaat ry.
torstaisin 27.6.,4.7., 11.7.,18.7., 25.7. ja 30.7. klo 17.00

 

”Vesikioskilta vallien suojaan ” – draamakierros Linnoituksessa.

Leipuri Lempi tuntee Linnoituksen kuin oman taikinansa ja hänen kanssaan kohdataan kaupungin syntysijoilla henkilöitä ja muistoja menneisyydestä - niin hyviä kuin huonojakin. Mielessä voi tuntea niin suklaan tuoksun kuin lannan hajun. 

Kierroksen kesto 1 h, lähtöpaikka Pusupuiston kioski.

Lippuja myy Lappeenrannan Matkaoppaat ry.
maanantaina 17.6. klo 17 


Kaikkien kierrosten hinta on 15 euroa/lippu

 

Katso kaikki kesän opastetut kierrokset täällä!

Teatterimatkat

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee keskustassa suuren kauppakeskuksen yhteydessä, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä läheisyydessä. Saman katon alla sijaitsee myös yksi kaupungin monista hotelleista. Teatterin sijoittuminen kauppakeskukseen on ainutlaatuinen ratkaisu – teatteri on palannut juurilleen kansan keskelle. Teatteri on esteetön.

Kesällä 2024 Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään  romanttinen komedia, Pave Maijasen musiikilla rytmitetty musiikkinäytelmä Lähtisitkö? jossa päätähtenä toimii Suomen juhannus! Teatteri sijaitsee Lappeenrannan linnoituksen vallien lomassa, linnoituksen porttien ja Pusupuiston välissä. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Lue lisää

Kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee historiallinen Vanha Pappila, jossa toimii Pehtoorintuvan kesäkahvila sekä kesäteatteri. Kesällä 2024 teatterin lavalla nähdään mm. Taidekoulu Estradin teatteriesitys "Hölmöläiset" ja sirkusesitys "Karkurit". Lue lisää Estradin esityksistä täällä. Pappilan lavalla nähdään myös RATA-ryhmän kauhukomedia "Jättilaismansikoiden hyökkäys" joka kertoo tarinaa joutsenolaisesta mansikkatilasta. Lue lisää täältä. Vanhan Pappilan kesäteatterin väliaikatarjoiluista huolehtii Pehtoorintuvan kahvila.

Tutustu teatterin ohjelmistoon täällä

Kaupunginorkesteri

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on vireä minisinfonietta, jossa soittaa 21 päätoimista muusikkoa. Monipuolinen ohjelmisto vaihtelee kamarimusiikista sinfonioihin, klassisesta viihteeseen ja vanhasta uusimpaan musiikkiin. Lue lisää: lprorkesteri.fi

Risteilyt

Lappeenrannan matkustajasatamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle. Vietä päivä tai hetki Saimaalla!

Karelia Lines m/s Camilla, m/s Tuulikki & ms/Emilia
Saimaan Risteilyt m/s Saimaa Margareta ja Sister Amanda
JaPi-matkat m/s Charlotte

 

Lue lisää risteilyistä

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää Matkaily- ja virkistysalue Rauhasta