Veneilijän palvelut

Suomen suurimman järvialueen Saimaan kimmeltävissä saaristomaisemissa voit veneillä rennosti. Lappeenrannan satama tarjoaa monipuolisia veneilypalveluita ja lukuisia vierasvenepaikkoja aivan keskustassa.

Iloisen rantakaupungin kaunis luonto ja leppoisa eteläkarjalainen tunnelma viihdyttävät vierailijoita yhdessä laajan majoitus-, viihde- ja ravintolatarjonnan kanssa.

Saimaan kanava on avoinna veneilylle koko veneilysesongin ajan ympäri vuorokauden. 


Tietoa veneilijälle

Vierailijat

Tarjolla on yli 70 vierasvenepaikkaa. Linnoitusniemen vieraspaikat ja Kasinonranta on tarkoitettu pienille ja keskisuurille veneille. Yli 15 m aluksille on Linnoituksen laituri. Laitureilla on sähkö- ja vesipisteet. Peseytymistilat, saunat ja wc:t ovat vain harppauksen päässä laiturilta. Jätepisteet, sepit- ja pilssivesi tyhjennyslaitteet on sijoitettu Linnoitusniemeen, Sataman Loisteen yhteyteen. Sataman Loisteessa myydään myös polttoainetta, venetarvikkeita, virvokkeita ja elintarvikkeita. Satamatorin Maalaistenlaiturissa on 10 venepaikkaa pienille ja keskisuurille veneille. Maalaistenlaituri on ensisijaisesti pistäytymislaituri.


Saimaan kanava

Saimaan kanavalla on liikennöity Saimaan ja Suomenlahden väliä jo vuodesta 1856. Kanava on 43 km pitkä. Lähes puolet kanavasta on Venäjältä vuokratulla alueella. Kanavan kahdeksasta sulusta kolme on Suomen puolella ja viisi vuokra-alueella. Sulkuja ohjataan Mälkiän ja Brusnitchnoen kaukokäyttökeskuksista.

Liikennevirasto on koonnut selkeät ohjeet Saimaan kanavan kauttakulusta ja tarvittavista asiakirjoista. Tutustu ohjeisiin!