Lappeenrannan City

Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia.

Kupungin viihtyisässä keskustassa yhdistyy uusi ja vanha, puu ja teräs, lehmukset, puisto ja kivetykset. Lappeen Marian kirkko lepää uutuutta hehkuvan Marian aukion laidalla aivan kaupungin ytimessä. Keskustan museot ja muistomerkit ohjaavat matkalle rajakaupungin historiaan.

Runsaasti parkkipaikkoja keskustan parkkihalleissa maan alla. 

Tietoa Lappeenranta Citysta

Ostokset

Lappeenranta on matkailu- ja ostoskaupunki! Kaupungissa on vähittäiskaupan pinta-alaa saman verran kuin kaksi kertaa suuremmassa kaupungissa. Keskustan kivijalkaliikkeiden ja putiikkien lisäksi suurimmat ostoskeskukset ovat IsoKristiina ja aivan tämän vieressä Galleria.

Keskustan laitamilla ovat Leirin ja Myllymäen market-alueet. Leirissä on mm. Prisma-market ja muuta päivittäistavarakauppaa sekä kirpputoreja. Myllymäestä löydät huonekaluja, rakentamisen ja remontoimisen tarvikkeita, vaatteita ja kenkiä, puutarhatuotteita, autojen varaosia ym. tarvikkeita ja paljon muuta.

Keskustan ravintolat

Lukuisissa keskustan ravintoloissa tarjoillaan maukasta lounasta. Kauppakadun puutalokorttelista voit nauttia ravintola Wolkoffin tarjoaman suositun lounaan. Kauppatorin laidalta löydät herkullisten leivonnaisten Aleksandra-kahvilan/lounaspaikan sekä upeiden brunssien My Bakery Cafen. Keskustan etnisiä paikkoja ovat mm. Dharahara ja Viet Bao. Kauppakeskus IsoKristiinan ravintolamaailmasta löytyy vaikka mitä: kiinalaista, burgereita, pizzaa, subeja jne,  ja Kauppakadulta löydät mm. Angus Steak and Wine -ravintolan.

Teatteri ostoskeskuksessa

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri sijaitsee kauppakeskus IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa. Esitykset ovat siis palanneet juurilleen eli torille ja kansan keskelle. Tämä on ainutlaatuinen ratkaisu ja ennakoi teatterimaailman muutosta. Kaikki palvelut ja hotelli löytyvät saman katon alta.

Tutustu kaupunginteatterin verkkosivuihin ja ohjelmistoon

Elokuvateatterit

Finnkino Strand sijaitsee kauppakeskus IsoKristiinan 2. kerroksessa.

Tavataan torilla

Lappeenrantalaiset viihtyvät torikahveilla ja saattavat jutella vieraillekin. Siitäkin huolimatta toreilla kannattaa piipahtaa. Kauppatorilta löytyy tuoreiden paikallisten torituotteiden lisäksi paikallisia erityisherkkuja eli vetyjä ja atomeja, joissa lihapiirakkaan piilotetaan keitetty kananmuna ja/tai kinkkua plus mausteet. Vetyjä ja atomeja myydään torin Oksasenkadun puoleisella laidalla sijaitsevissa pienissä torikahviloissa, joissa on tarjolla muutakin suolaista ja makeaa kahvin kera. Ja torin vieressä on tietysti Kauppahalli.

Kesäisin keskustan alue ikään kuin laajenee satamatorille asti. Torikahvila SatamaSanni tarjoaa samoja herkkuja satamatorilla.


Satamatori

Lappeenrantalaiseen kesään kuuluu ehdottomasti vilkas satamatorin tunnelma – jo aamusta alkaen. Pikkusuolaista (mm. vetyjä ja atomeja) tai makeaa tarjotaan torin kahvikioskeissa. Satamatorin kupeeseen on ankkuroitu myös pari ravintolalaivaa kuten legendaarinen Prinsessa Armada.

Kaupunginlahden pohjukan idyllinen Kasinoravintola tai ravintola Wanha Makasiini, joka löytyy Linnoitusniemen kärkeä kohti mentäessä, tarjoavat paikallisia antimia. Satamasta lähtevät myös risteilyalukset Saimaalle ja Saimaan kanavalle. Muistathan varata risteilyliput hyvissä ajoin.