Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa törmää kulttuuriin kuljeskellessa vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Linnoituksen ja sataman alueella ratsastavat myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat rakuunaratsukot

Keskustassa sijaitsee myös Raatihuone, joka on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Nostalginen rakennus on myös Suomen vanhin, nykypäivään asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeen Vanhan pappilan alueella Galleria Pihatossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin ja historiallisessa miljöössä Ruustinnan pihamaalla voit nauttia kesällä -23 taidekoulu Estradin Sirkuseläinten vallankumous -lastenteatterista.

Kulttuurikierroskohteita

Lappeenrannan linnoitus, kaupungin yksi suosituimmista matkailukohteista, tarjoaa kävijöilleen runsaasti historiaa sekä vuodesta toiseen järjestettäviä tapahtumia. Linnoituksessa sijaitsevat museot, ortodoksinen kirkko ja käsityöläisten puodit. Alueeseen voi tutustua omatoimisesti seuraamalla Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolkua.  Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km, ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.

Raatihuone

Vuonna 1829 valmistunut Lappeenrannan Raatihuone on Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Se oli valmistuttuaan kirkon ohella Lappeenrannan ensimmäinen julkinen rakennus. Vuonna 1940 pommituksissa vaurioitunut Raatihuone on korjattu lähes entisen väriseksi. Sisustuksessa on käytetty osittain alkuperäisiä kunnostettuja, yksittäisiä kalusteita ja valaisimia.

Lappeenrannan raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista.  Raatihuoneella on tanssittu, juhlittu häitä, otettu vastaan uutta vuotta ja edustettu kaupunkia.

Lue lisää

Oppaan johdolla kaupunki tutummaksi

Lappeenrannan Matkailuoppaat ry järjestää tilauksesta perus- ja teemakierroksia ympäri vuoden räätälöiden kierroksia myös ryhmän toiveiden mukaan.

Lisätiedot ja varaukset lproppaat.fi

Kesällä 2023 Lempi-leipurin tarinoita linnoituksesta -opastettuja draamakierroksia


Fiktiivisen, 1940-50-lukujen aikaisen Lempi-leipurin tarinat kertovat linnoituksen alueen historiasta aina kaupungin varhaisista vaiheista lähtien sekoittaen historiallisia faktoja ja paikallista perimätietoa. 

Kierros alkaa Pusupuiston kioskilta, Kristiinankatu 2. Suomenkieliset kierrokset (1h) perjantaisin 30.6.-28.7. klo 16. Englanninkieliset kierrokset (1h) perjantaisin 4.-18.8. klo 16.

Liput 15 e/henkilö, lipunmyynti kaupungin matkailuneuvonnasta (kauppakeskus IsoKristiina), Hiekkalinnan matkailuinfosta ja verkosta stopover.fi/lappeenranta.


Lisää kierroksia Lappeenrannan tapahtumakalenterissa

Muita opastettuja kierroksia löydät Lappeenrannan tapahtumakalenterista. Heinäkuussa 2023 mm. Hurmahousuja ja tykin jylyä -kierros ma 10.7. ja Murhia ja muita kauheuksia -kierros ma 17.7.

Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku

Linnoituksen ympäri kiertävä luonto- ja kulttuuripolku on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.


Linnoitusta voi kutsua Lappeenrannan kantakaupungiksi, sillä tälle Saimaaseen työntyvän niemen rannoille alkoi tervakaupan myötä kehittyä pysyvä asutus 1500-luvulla, kenties jo aiemmin. Lappeenrannan Linnoitus on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista.

Lue lisää