Kulttuuriloma Lappeenrannassa

Lappeenranta tarjoaa tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! Kaupungin suosituimmista kohteista, tapahtumista ja nähtävyyksistä koottu lista on oiva apu kulttuurinystävälle.

 

Nähtävyydet ja historia

Lappeenranta on kasvanut itäisen ja läntisen kulttuurin rajalla jo vuosisatoja. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649. Historia elää edelleen kaupungin vanhimmassa osassa Linnoituksessa.

Kaupunki on nyt moderni matkailukaupunki. Vanhaa on silti haluttu säilyttää. Muun muassa useimmat museot ja pari majoitusliikettäkin toimivat entisöidyissä rakennuksissa, jotka ovat erityisen mielenkiintoisa etenkin rakennusperinteen vaalimisesta kiinnostuneelle.

Lue lisää nähtävyyksistä ja historiasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle, Ilkonsaari-skiittasaarelle ja Karhusaareen. Myös pienet tilausristeilyt ovat mahdollisia.

Lue lisää risteilyistä

Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa törmää kulttuuriin kuljeskellessa vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Valtaosa kaupungin museoista löytyy Linnoituksesta ja sen lähettyviltä. Linnoituksen ja sataman alueella ratsastavat myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat rakuunaratsukot

Keskustassa sijaitseva Raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Nostalginen rakennus on myös Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone.

Opastettuja Lempi-leipurin tarinoita linnoituksesta -draamakierroksia 30.6.-28.7., lue lisää täältä.

Lue lisää kulttuurikierroksista

Kesäteatteria Linnoituksessa ja Ruustinnan pihamaalla

Kesällä 2023 Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään rakkaudentäyteinen, komediallinen, edesmenneiden suomalaisartistien musiikilla rytmitetty musiikkinäytelmä Rajaton rakkaus. Kesäteatterinäytelmän on ohjannut Lappeenrannasta kotoisin oleva Pertti Sveholm.

Teatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla.Se on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Lue lisää

Vanhan Pappilan kesäteatterissa, historiallisessa miljöössä Ruustinnan pihamaalla voit nauttia Rata-Ryhmän Jäniksen vuosi -kesäteatterista 14.7.-4.8. ja taidekoulu Estradin Sirkuseläinten vallankumous -lastenteatteriesityksistä 28.6.-9.7.

Kesäkonsertit

Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen satamatorilla, Kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla! Kesän aikana lavoilla nähdään lähes 100 paikallista orkesteria, yhtyettä, kuoroa ja paljon muita esiintyjiä.

Lue lisää

Lappeenrannan City

Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia.

Kaupungin viihtyisässä keskustassa yhdistyy uusi ja vanha, puu ja teräs, lehmukset, puisto ja kivetykset. Lappeen Marian kirkko lepää uutuutta hehkuvan Marian aukion laidalla aivan kaupungin ytimessä. Keskustan museot ja muistomerkit ohjaavat matkalle rajakaupungin historiaan.

Keskustan parkkihalleissa on runsaasti tilaa autolla saapuville.

Lue lisää