Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. 

Saimaa Cycle Tour tulee jälleen 28.-29.6.2024, lisätietoa

Tekemistä pyörällä

Pääreitistöä liki 100 kilometriä

 

Lappeenrannan seudulla on upeita pyöräilyreittejä Saimaan maisemissa. Pääpyöräilyreitit on varustettu välimatkoista kertovilla opasteviitoilla, ja reittien varrella sijaitsevien liikennemerkkien tolppiin on teipattu värinauhoja osoittamaan, että reitti jatkuu.

Polkupyörävuokraus

Drakkarsport 

Saimaan palju events

Pyörä Expert

Saimaa Adventures

Sataman Loiste

Lappeenrannan kaupunkipyörät

 

Sähköpyörien ilmaiset latausasemat löydät Satamatorilta, Kauppatorilta ja Marianaukiolta. Sähköpyörän akkua ladatakseen pyöräilijä tarvitsee akkuun sopivan laturin, joka asetetaan latausaseman pistokkeeseen. Pyörän rungon saa latauksen ajaksi kiinnitettyä latausasemaan.

Saimaan Saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti on perinteinen ja suosittu pyörämatka Kyläniemen kautta eteläisen Saimaan alueella.

Reitti on noin 154 km ja siihen kannattaa varata aikaa useampi päivä (vähintään 2-3 päivää), sillä nähtävää on paljon. Reitin varrella on mm. useita Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteita.
Reitillä voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.

Reitin esitteen löydät täältä.

Lue lisää Saaristoreitistä