Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lappeenranta vuoden 2015 pyöräilykaupunki

Lappeenranta on saanut valtakunnallisen tunnustuksen pyöräilyn kehittäjänä. Suomi Pyöräilee -työvaliokunta myönsi Vuoden 2015 pyöräilykunta -tunnustuksen Lappeenrannalle. Perusteluina tunnustukselle olivat muun muassa määrätietoinen pyöräilyn pääreitistön kehittäminen kaupunginosien välille sekä jo useita vuosia jatkunut aktiivipyöräilijöiden kuuleminen pyöräilyolosuhteiden parantamisessa.

Pääreitistöä liki 100 kilometriä

Lappeenrannan seudulla on upeita pyöräilyreittejä Saimaan maisemissa. Pääpyöräilyreitit on varustettu välimatkoista kertovilla opasteviitoilla, ja reittien varrella sijaitsevien liikennemerkkien tolppiin on teipattu värinauhoja osoittamaan, että reitti jatkuu.

Reitit Lappeenrannassa ja Lappeenrannan ympäristössä:

Lappeenrannan kaupunkikierros (12km)

Saimaan kanavan sulkureitti (25 km)

Suoluonto ja kalkki (25km)

Saimaan kanavan reitti Nuijamaalle (50 km)

Taipalsaaren maisemareitti (40-50 km)

Makumatkareitti (85 km)

Suur-Saimaan kierros (360-530 km)

Lappeenranta-Imatra rajalla (130km)

Kyläniemen kierros (170km)

Pyöräilytapahtumat

Lappeenrannassa järjestetään useita pyöräilytapahtumia mm. Willimiesajot, Viipurin ystävyyspyöräily, pyöräretket, kyläpyöräilyt.
Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan pyöräilemään!

Pyöräilytapahtumat löydät täältä www.icyclelpr.fi/