Hiekkalinna

Hiekkalinna avautuu yleisölle jälleen 8.6.2024! Vuoden 2024 teema on Saimaa alkaa Lappeenrannasta.

Tietoa Hiekkalinnasta

Hiekkaveistosten läheisyyteen rakentui jälleen Hiekkalinnan yhteistyökumppanin Coinline Oy:n tuottama Pomppulinnamaailma. Sieltä löytyi useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, joka ohjaa ja neuvoo matkailijoita. Sieltä saa myös esitteitä, karttoja sekä ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Hiekkalinnan alueella palvelevat myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut. Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa. Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan.

Takuulähtöinen viikko-ohjelma  tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Upeat Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin.

20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kirjasto järjestää Hiekkalinnalla myös satutuokioita 30.6. alkaen perjantaisin klo 12.00-14.00. Tuokiot alkavat puolen tunnin välein klo 12, 12.30, 13 ja 13.30.

Hiekkalinnan lähistöllä voi lähteä myös suorittamaan liikuntatoimen satuaiheista ja liikunnallista QR-koodirataa

Voit myös ottaa kaupunkipyörän käyttöön ja lähteä tutustumaan Lappeenrantaan, yhteen Euroopan vihreimmistä kaupungeista!


Liikuntatoimen välinelainauspaku pysähtyy Hiekkalinnalla perjantaisin 4.8. asti klo 10-13, paitsi ei 23.6.

Hiekkaveistäjätiimi ja yhteistyökumppanit

Veistäjät:

Jarno Rossi
Laura Karjalainen
Antti Pedrozo
Simo Vartiainen
Eeva Karhu
Timo Koivisto
Inka Nordlund
Veera Costa
Rita Pulkkinen
Titta Eräniitty
Pilvi Jyrkänne
Juuso Partanen
Tilla Karppinen
Steinerkoulun 4.lk

Tekninen osasto:
Teemu Simpanen
Roope Kojo
Janne Ruippo
Simo Sairanen

Katso Hiekkalinnan yhteistyökumppanit täältä.

Hiekkalinna avautuu jälleen kesäkuussa 2024

Yhteystiedot

Satamatie 13 a, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Hiekkalinnaan liittyvää

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu