Hiekkalinna

Hiekkalinna avautuu yleisölle jälleen 1.6.2024! Vuonna 2024 Hiekkalinna kantaa nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän

Miljoonia kiloja hiekkaa käytetään joka vuosi uusien veistosten luomiseen ja samaa hiekkaa on vuosien ajan. Tämä on yksi pienistä tavoistamme toteuttaa kaupungin kestävyysstrategiaa.

Tietoa Hiekkalinnasta

Hiekkaveistosten läheisyyteen rakentui jälleen Hiekkalinnan yhteistyökumppanin Coinline Oy:n tuottama Pomppulinnamaailma. Sieltä löytyi useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, joka ohjaa ja neuvoo matkailijoita. Sieltä saa myös esitteitä, karttoja sekä ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Hiekkalinnan alueella palvelevat myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut. Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa. Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan.

Tutustu välinevuokrauspalveluun täällä

Tutustu Pomppulinnamaailmaan täällä

Takuulähtöinen viikko-ohjelma  tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Upeat Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin.


Voit myös ottaa kaupunkipyörän käyttöön ja lähteä tutustumaan Lappeenrantaan, yhteen Euroopan vihreimmistä kaupungeista!

Uutuuksina Hiekkalinnan alueella ovat Fazerin myymälä, sekä kiertoajelubussi. Kiertoajelubussi vie sinut n. 40 minuutin retkelle ympäri Lappeenrantaan ja kuulutusten avulla voit tutustua kaupungin värikkääseen historiaan. Katubussin merkatuilla pysäkeillä voit jäädä pois kyydistä tutkiaksesi ympäristöä ja hypätä taas seuraavan bussin kyytiin. Alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.

Tutustu kiertoajelubussiin täällä

Tutustu Fazer Shoppiin täällä

Hiekkaveistäjätiimi 2024

Veistäjät:

Jarno Rossi
Laura Karjalainen
Antti Pedrozo
Simo Vartiainen
Eeva Karhu
Jesse Törmikoski
Rita Pulkkinen
Simo Vartiainen
Juuso Partanen
Inka Nordlund
Veera Costa
Sofia Sopanen
Jarkko Koponen
Jere Nuppola

Tekninen osasto:

Roope Kojo 
Janne Ruippo
Teemu Simpanen
Jukka-Pekka Rossi

 Hiekkalinnan alueen aukioloajat

Hiekkalinnan alue on avoinna päivittäin 1.6.-25.8. klo 10-21.

Matkailuneuvontapiste

Ti-Su 10-17

Yhteystiedot

Satamatie 13 a, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Hiekkalinnaan liittyvää

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu