Hiekkalinna

Hiekkalinnan alue on avoinna 4.6.–28.8.2022 päivittäin klo 10-21

Lappeenrannan Hiekkalinna on ihastuttanut satamassa jo 19 kertaa, vuodesta 2004 alkaen. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain, ja upean Hiekkalinnan veistämiseen käytetään miljoonia kiloja hiekkaa.

Hiekkalinnan veistokset esittelevät tänä kesänä Suomen luontoa, ja mukana on erilaisia luontoaiheisia veistoksia. Hiekkalinna on avoinna elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka.

Tietoa Hiekkalinnasta

Hiekkaveistosten läheisyyteen rakentuu jälleen Hiekkalinnan yhteistyökumppanin Coinline Oy:n tuottama Pomppulinnamaailma, johon tulee useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja.

Hiekkalinna on katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki. Junalla kuljet kätevästi kaupungin halki, näet historiallisen Rakuunanmäen ja linnoituksen tai siirryt Myllysaaren perhepuiston ja uimarannan alueelle.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, josta saa esitteitä, karttoja, ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista. Matkailuneuvonta ohjaa ja neuvoo matkailijoita ja myy katujunalippuja sekä tuottaa Bordertown Sorjosen kuvauspaikkakierroksia.  

Hiekkalinnan alueella palvelevat myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut. Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa. Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan. Takuulähtöinen viikko-ohjelma  tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Upeat Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin.

Voit myös ottaa kaupunkipyörän käyttöön ja lähteä tutustumaan Lappeenrantaan, yhteen Euroopan vihreimmistä kaupungeista!

Hiekkalinnan infopiste on avoinna:

4.6. - 28.8.2022 päivittäin klo 10 - 18, säävaraus

Juhannuksen aukioloajat: pe 24.6. klo 10-16, la 25.6. suljettu, su 26.6. klo 10-18

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Hiekkalinnaan liittyvää

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu