Hiekkalinna

Hiekkalinnan alue avautuu jälleen 3.6.2023, tervetuloa!

Hiekkalinna viettää tänä vuonna 20. juhlavuottaan. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain, ja upean Hiekkalinnan veistämiseen käytetään miljoonia kiloja hiekkaa.

Hiekkaveistosten teemana on tänä vuonna kansainvälisesti tunnetut sadut, kuten kolme pientä porsasta ja Jaakko ja pavunvarsi. Myös ihana satulinna kohoaa alueelle. Hiekkalinna on avoinna elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka.

Tietoa Hiekkalinnasta

Hiekkaveistosten läheisyyteen rakentuu kesällä 2023 jälleen Hiekkalinnan yhteistyökumppanin Coinline Oy:n tuottama Pomppulinnamaailma. Sieltä löytyy useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, joka ohjaa ja neuvoo matkailijoita. Sieltä saa myös esitteitä, karttoja sekä ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Hiekkalinnan alueella palvelevat myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut. Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa. Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan. Takuulähtöinen viikko-ohjelma  tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Upeat Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin.

Voit myös ottaa kaupunkipyörän käyttöön ja lähteä tutustumaan Lappeenrantaan, yhteen Euroopan vihreimmistä kaupungeista!

Hiekkalinnan infopiste on avoinna:

3.6.-27.8.2023 ti-su klo 10-17, säävaraus

Juhannuksena poikkeusaukioloajat (lisätietoa myöhemmin)

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Hiekkalinnaan liittyvää

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu