Hiekkalinna

Hiekkalinnojen veistokilpailu

Kesällä 2020 Lappeenrannan Hiekkalinnalla veistetään kilpaa hiekkalinnoja. Hiekkalinnan veistokset rakentuvat hiekanveistokilpailuna, johon kutsutaan veistäjiä maista, joista on lentoyhteys tai matkailijavirtaa Lappeenrantaan. Kilpailun aiheena on perinteinen kaikkien rakastama hiekkalinna, ja osallistujia kannustetaan veistämään kotimaansa komein linna osaksi Hiekkalinnan kokonaisuuta.

Hiekkalinnan alue on avoinna 6.6.–30.8.2020 .  

 

Monipuolinen tapahtumien sekä matkailu- ja retkeilypalveluiden keskittymä

Lisäksi Hiekkalinnan alueesta kehitetään ensi kesäksi aiempaa monipuolisempi matkailupalveluiden keskittymä, jossa on aktiviteetteja ja tapahtumia pitkin kesää. Alueen laite-, leikki- ja puuha-alueita sekä vuokraustoimintaa laajennetaan. Suunnitelmissa on myös, että Hiekkalinnalla järjestetään tapahtumia, joissa esiintyvät paikalliset lapset, nuoret ja aikuisetkin.


 

Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä muun muassa melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille tai ottaa kaupunkipyörä käyttöösi. Upeat Saimaa Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin. Vuokrausvälineistöstä löytyy retkeilyn perustarvikkeita, jotka edesauttavat matkailijoiden mahdollisuuksia tutustua ja yöpyä saaristoissa. Myös Taipalsaarelle, Joutsenoon ja Savitaipaleelle on avattu Drakkarin vuokrauspisteitä, josta matkan voi aloittaa tai jonne vaikkapa Hiekkalinnalta alkaneen retken voi päättää.

Aukioloajat

Hiekkalinnan alue on avoinna kesällä 2020: 6.6.-30.8. päivittäin klo 10-21

Hiekkalinnan infopiste ja välinevuokraus ovat avoinna:

8. - 19.6. ja 1. - 30.8. päivittäin klo 10-18

20.–21.6. klo 12–16.

22.6.-31.7. päivittäin klo 10-20

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu