Lemmikin kanssa lomalle!

Hienojen ulkoilumaastojen keskellä sijaitseva Lappeenranta on ihanteellinen koko perheen lomakohde - perheeseen kuuluvat tietysti myös lemmikkieläimet.

Monet hotellit, kahvilat ja ravintolat toivottavat lemmikit tervetulleiksi. Muistathan mainita yöpyvästä lemmikkieläimestä huonevarausta tehdessäsi!

Tekemistä koirien kanssa

Koirapuistot

Lappeenrannassa on yhdeksän koirapuistoa. Koirapuistot ovat aidattuja alueita, joissa koirat voivat liikkua vapaana, leikkiä ja tutustua toisiin koiriin omistajien valvonnassa.

Huolehdithan, että lemmikkisi kaulapannassa on omistajan nimi ja puhelinnumero.

Ota lemmikkisi mukaan kahville tai päivälliselle!

Karvaiset ystävät ovat tervetulleita mm. Seuraaviin kahviloihin ja ravintoloihin:

Kesäisin suurin osa ravintoloiden terasseista sallivat lemmikit.

Listaa päivitetään. Jos huomaat tietyn lemmikkiystävällisen ravintolan tai kahvilan puuttuvan, otathan yhteyttä matkailuneuvontaan lappeenranta@gosaimaa.com

Saga, Vega ja Kalla uimassa.

Koirien uimaranta

Myllysaaren virkistyalueen ja perhepuiston tuntumassa on koirille tarkoitettu uimaranta, jossa koirat voivat uida ja leikkiä vedessä omistajiensa kanssa. Katso sijainti kartalla.

Eläinlääkärin palvelut

Lappeenrannassa on useita yksityisiä eläinlääkäriasemia, jotka palvelevat pääasiassa arkipäivisin ajanvarauksella.

Muina aikoina välitöntä hoitoa vaativia eläinpotilaita hoitaa päivystävä eläinlääkäri. Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille.

Päivystävä eläinlääkäri

    Puhelin: 060017070
    Arki-iltaisin klo 16-08 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä

Ulkomailta Suomeen saapuva lemmikkieläin

Huolehdithan lemmikkisi matkustusasiakirjoista, jotta lemmikkisi matkustus sujuu yhtä mukavasti kuin omasi.

Lemmikkieläimen matkustusasiakirjat ja terveyden osoittamiseen liittyvät vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, missä maassa eläin asuu tai mistä maasta lemmikkieläin matkustaa Suomeen.

Saimaan kanavan kautta matkustavien lemmikkien tulee täyttää normaalit ehdot tuotaessa lemmikkejä Venäjältä. Katso myös Euroopan unionin lemmikkieläinpassin käyttöä koskevat tiedot alempana.

Huomioi myös, että lemmikkisi täyttää oman kotimaasi maahantulovaatimukset, kun palaatte yhdessä lemmikkisi kanssa kotiin. Matkustajan mukana kulkevana lemmikkinä pidetään eläintä, jota ei ole tarkoitettu myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle.

Euroopan unionin alueelta, Norjasta, Sveitsistä ym. maista Suomeen saapuva koira tai kissa

EU:n alueelta, Norjasta, Sveitsistä ja eräistä muista maista matkailijan mukana matkustavalla lemmikkieläimellä on oltava ns. lemmikkieläinpassi.

Lemmikkieläinpassin voi ostaa eläinlääkäriltä. Ennen passin myöntämistä eläinlääkäri tarkastaa, että eläimellä on tunnistusmerkintä eli mikrosiru. Eläinlääkäri tekee kaikki merkinnät lemmikkieläinpassiin, kuten tiedot eläimestä ja omistajasta, tunnistusmerkinnästä, rokotuksista ja lääkityksestä loistartuntoja vastaan.

Lemmikkieläinpassia voidaan käyttää myös silloin, kun matkustaja käy lemmikkinsä kanssa vierailulla EU:n ulkopuolisessa maassa ja palataan takaisin lemmikin kanssa EU:n alueelle.

Ota yhteyttä eläinlääkäriin jo hyvissä ajoin (useita viikkoja) ennen matkalle lähtöä kotipaikkakunnallasi. Lue yksityiskohtaiset ohjeet ja maaluettelo Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Ruokaviraston sivuilta tästä linkistä.

Venäjältä, USA:sta ja eräistä muista maista Suomen matkustava koira tai kissa

Venäjältä, USA:sta ja eräistä muista maista Suomeen saapuvalla eläimellä on oltava terveystodistus. Todistuksen antaa eläimen kotimaassa viranomaisen palveluksessa oleva virkaeläinlääkäri, jolla on oikeus myöntää EU-mallinen terveystodistus.

Ota yhteyttä eläinlääkäriin jo hyvissä ajoin (useita viikkoja) ennen matkalle lähtöä kotipaikkakunnallasi. Lue yksityiskohtaiset ohjeet ja maaluettelo Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Ruokaviraston sivuilta tästä linkistä.

Muut maat

Euroopan unionin, eräiden muiden Euroopan maiden sekä Venäjän, USA:n ym. maiden ulkopuolelta Suomeen matkustavilta lemmikeiltä vaaditaan rokotusten ja matolääkitysten lisäksi raivotautivasta-ainetutkimus ja mahdollisesti muita asiakirjoja ja todistuksia. Tutustu huolellisesti maahantulon edellytyksiin jo siinä vaiheessa, kun suunnittelet lomaa yhdessä eläinystäväsi kanssa. Lisätietoa Ruokaviraston verkkosivuilla.

Mimmi on rodultaan Polski Owzarek Nizinny