Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka talvella hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea verkosto monentasoisia reittejä kaikille seikkailijoille. 

Koe Rantaraittiverkosto, jonka läntinen raitti on täysin esteetön! Sen helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Skinnarilan saakka. 

Lappeenrannasta löytyy mm. Saimaa UNESCO Global Geoparkin 9 geokohdetta sekä 11 luonto- ja kulttuurikohdetta.

Retkeilykohteita

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin

Saimaa-järvi, itäisen Suomen aarre, alkaa Lappeenrannasta. Saimaa tunnetaan kauniista maisemista, puhtaasta luonnosta, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä.

Tutustu Lappeenrannan Saimaa Unesco Global Geopark -kohteisiin

Lue lisää

Geokätköily Lappeenrannassa

Lappeenrannan seutu tarjoaa oivat mahdollisuudet geokätköilyyn. Geokätköily (englanniksi geocaching) on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus, jossa etsitään maastoon piilotettuja rasioita tai purkkeja, eli kätköjä. Geokätköily sopii niin luonnossa liikkujalle, elämyksiä etsivälle, historiasta kiinnostuneille seikkailijoille. Kätköjä Lappeenrannan seudulla on tarjolla runsaasti. Voi olla, että kätköjä on tälläkin hetkellä ihan vieressä, mutta et vain tiedä sitä (vielä)!

Alkuun pääset helposti, jos puhelimessasi on GPS-paikannus, voit etsiä kätköjä sovelluksen avulla tai vaihtoehtoisesti voit etsiä geokätköjä erillisellä GPS-laitteella.

 

Lue lisää

Koko kaupunginlahtea kiertää kevyenliikenteen väylä.

Rantabulevardi

Kaupunginlahtea kiertävä ”rantabulevardi” on matkailijan koettava! Helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Linnoituksen vanhoja linnoitusrakennelmia sivuten Pikisaareen, josta pääsee Linnoituksen halki jälleen keskustaan.

Pyöräilyreittejä

Lappeenranta on pyöräilykaupunki, ja retkireittejä on paljon. Lappeenrannan arkkitehtuuriin voit tutustua arkkitehtuurikierroksella pyöräilyn lomassa, ja satamasta lähtee mm. saaristomaiseman halki kulkeva 30 km:n pyöräilyreitti.

Pyörien vuokraus:
Kesäisin Lappeenrannan Hiekkalinnan alueen välinevuokrauspisteeltä ja Jouko-kaupunkipyörät (huhtikuusta-loka/marraskuuhun). Myös monet hotellit lainaavat polkupyöriä asiakkaille.

Lue lisää pyöräilystä

SUP-lautailua

SUP-lautailua (Stand Up Paddling)

SUP-lautaile kaupungin sydämessä! SUP-laudalla melotaan seisaaltaan leveällä surffilaudalla. Vuokraa SUP-lauta Hiekkalinnan alueen välinevuokrauspisteeltä ja melo vaikka Karhusaaren laavulle.

Melojat Kaupunginlahdella

Melontareittejä

Päivämelontareitin kohteeksi sopii esimerkiksi Pien-Saimaa. Reitin varrella on useita rantautumispaikkoja. Väliväylän reitti Lappeenrannasta Kouvolaan kestää 4-8 päivää, ja laavuilla voi yöpyä. Sopii myös päiväretkikohteeksi.

Kajakkeja, kanootteja tai soutuveneen voi vuokrata Hiekkalinnan alueen välinevuokrauspisteeltä, lisätietoa täällä.

Ilkonsaaren retkisatama

Etelä-Karjalan retkeily

Lähde retkelle Etelä-Karjalaan! Maakunnan retkiportaalista löydät reittien ja retkikohteiden joukosta lähiliikuntakohteita, saarikohteita sekä vaellusreittejä. Sieltä löytyy myös ohjeet luonnossa ja vesillä liikkumiseen sekä roskattomaan retkeilyyn.
Etelä-Karjalan retkeilysivusto