Sammonlahden kirkko

Sammonlahden kirkon ja seurakuntakeskuksen on suunnitellut lappeenrantalainen arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala. Kirkko, joka sai nimekseen psalmin sanat Virvoittavien vetten tykö, vihittiin käyttöön Marian päivänä 22. maaliskuuta 1992. Kirkon ja siihen keskeisesti liittyvän seurakuntakeskuksen rakennusmateriaaleina on käytetty betonia, punatiiltä sekä Ristijärven harmaata graniittia. Kirkko on avoinna yleisölle kesäisin. Kirkossa järjestetään myös jumalanpalveluksia ja konsertteja.

Tietoa kirkosta

Pilarit symboloivat kymmentä käskyä

Avaraa kirkkosalia kannattaa kymmenen pilaria (kymmenen käskyä). Alttaripöydän kohdalta johtaa kirkkokäytävä rakennuksen muihin osiin ja tätä käytävää reunustaa kaksitoista pilaria (kaksitoista apostolia).

Olennaisesti kirkkoon kuuluvana elementtinä on vesi, johon kirkon nimikin Virvoittavien vetten tykö viittaa. Keskeisesti tähän liittyy myös alttariteos, joka on valmistettu lasisata ja harmaasta graniitista. Kuoriteoksen keskellä olevassa kiviurassa virtaa vesi. Tämän yli kuusituhatta kiloa painavan teoksen on suunnitellut ja valmistanut muotoilija ja lasitaiteilija Brita Flander.

 

    Kirkko vihittiin käyttöön 22. maaliskuuta 1992.
    Pilarit symboloivat kymmentä käskyä.
    Kirkkosali on muodoltaan pyöreä.
    Alttari sijoittuu keskelle salia.

Aukioloajat

Kirkko on avoinna jumalanpalveluksen ajan. Muina aikoina tilauksesta.

Yhteystiedot

Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta
puh. 040 312 6571