Majurskan talon kahvila

Majurskan talo rakennettiin 1800-luvun puolivälissä venäläisten upseeriperheiden asunnoksi. Rakennus oli venäläisten hallussa Suomen itsenäistymiseen 1917 asti.
Talon pohjoispäädyssä sijaitsi upseerikerho. Toista päätä asutti paikallisen komentajan perhe. 20-luvulla rakennus toimi Linnoituksessa toimineen vankilan henkilökunnan asuntona. Vuosina 1936-1939 vaihdettiin kuulumisia julkisivun pikkuikkunoiden kautta, kun talo toimi kulkutautisairaalana. Myös kansanhuolto ja sateenvarjotehdas ovat olleet osana talon värikästä historiaa.

Tietoa kahvilasta

Kahvilan tarina

Kahvila Majurska perustettiin v. 1986 Kati Kaapron toimesta. Rouva Kaapron puoliso oli sotilasarvoltaan majuri, joten kahvila sai nimekseen Majurska, joka tarkoittaa majurin vaimoa.
Majurska toimi ensin kesäkahvilana nykyisen kahvilan ensimmäisessä huoneessa. Asiakaspaikkoja oli tuolloin 15. Vuonna 1990 Majurskan talon entisöinti saatiin valmiiksi ja kahvila avautui nykyisessä muodossaan.
Kahvilan herkullisiin klassikoihin kuuluvat rahka-, omena- ja marjatortut. Ne ovat olleet valikoimissa alusta asti ja ihastuttavat edelleen asiakkaita kotitekoisella maullaan.
Nykyään kahviloitsijana toimii Arja Ylä-Outinen.

Päivittäin saatavana

- omena-, vadelma-, marja- ja rahkatorttu
- juustotorttu
- suklaakakku
- pulla ja pannukakku
- savulohi-, feta-parsakaali- ja lihapiirakka
Tarjolla myös talon omaa teesekoitusta haudutettuna ja Lehmus Roasteryn kahvia. Lisäksi laaja valikoima erilaisia teelaatuja ja erikoiskahveja, jäätelöä ja vanhanajan virvoitusjuomia.

Yhteystiedot

Kristiinankatu 1, 53900, Lappeenranta
Puh. 05 453 0554

Aukioloajat

Ma - La klo 10 - 17
Su klo 11 - 17