Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia. Kauniin Saimaan äärellä riittää koettavaa niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä – kaikki lähempänä kuin arvaatkaan. 

Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit, joissa riittää puuhaa monen ikäiselle lapselle ja nuorelle. Myös aikuisten viihtyvyys on taattu! Historiallinen linnoitus ja Suomen pisin rantabulevardi ovat ainutlaatuisia koko perheen vierailukohteita.

Positiivinen palaute kertoo, ettei yksi päivä riitä mihinkään: Lappeenranta, yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, kutsuu koko perheen kokemaan ja näkemään!

Kesä alkaa Hiekkalinnalta

Lapsiperheiden kesä alkaa Hiekkalinnalta, jossa vuosittain vaihtuva linnan teema saa koko perheen huomion. Tänä vuonna alueella ihaillaan Suomen luontoa esittäviä veistoksia. Hiekkalinnalla on miljoonia kiloja hiekkaa, joka näyttäytyy aina uudenlaisena, sillä samaa rakennushiekkaa hyödynnetään vuosittain uudelleen. Näin toteutamme Vihreän Lappeenrannan kaupunkistrategiaa pieneltä osaltamme.

Hiekkalinna on osa sataman ja linnoituksen aluetta, jossa kaikki viihtyvät. Satama-alue on kaupunkilaisten olohuone kesäaikaan.

Lue lisää Hiekkalinnasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle tai Puumalaan, Savonlinnaan sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle.

Lue lisää risteilyistä

Elämys- ja perhepuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala, loiva ja lapsiystävällinen hiekkaranta-alue, kelkkaliukumäki ja runsaasti viheralueita. Lisäksi sieltä löytyvät myös beach volley -kentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, isommat nauttivat parkour-radalla.

Alueella myös maksuttomia kesäjumppia, joihin on yhdistetty lasten liikunnallinen hetki, lue lisää täältä ("Perheiden kesäjumpat"). Lisäksi LainaX- nuorten välinelainauspaku pysähtyy Myllysaaressa tiistaisin klo 15.30-17.30 6.6.-5.8. Pakusta on lainattavissa liikuntavälineitä ja liikunnallisia pelejä maksutta. Lue lisää täältä ("LainaX - nuorten välinelainaus -paku")

Lue lisää Myllysaaresta

Katujunan kyydissä nautit kaupungin helmistä

Lappeenrantaan voi tutustua myös kiertämällä kaupunkia katujunan kyydissä. Vajaan tunnin kestävällä katujunakierroksella näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, mm. historiallisen Rakuunanmäen, linnoituksen sekä kauniita Saimaan maisemia.

Katujunakierros lähtee ja palaa Hiekkalinnalle. Hop-On Hop-Off -junan kyytiin ja kyydistä pois voi päivän aikana nousta rajattomasti.

Lue lisää

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle.

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, ja tarjonta täydentyy jatkuvasti. Ajantasaisimmat tiedot löydät Lappeenranta Events -sivustolta

Varaa majoitus, ja suuntaa kohti Saimaan syleilemää Lappeenrantaa!

Tekemistä lapsiperheille kesällä