Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia. Kauniin Saimaan äärellä riittää koettavaa niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä.

Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit, joissa riittää puuhaa monenikäiselle lapselle ja nuorelle. Myös aikuisten viihtyvyys on taattu! Historiallinen linnoitus ja Suomen pisin rantabulevardi ovat ainutlaatuisia koko perheen vierailukohteita.

Kesä alkaa Hiekkalinnalta

Lapsiperheiden kesä alkaa Hiekkalinnalta, jossa vuosittain vaihtuva linnan teema saa koko perheen huomion. Tänä kesänä 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Hiekkalinna viehättää satuteemaisilla veistoksillaan. Hiekkalinnalla on miljoonia kiloja hiekkaa, joka näyttäytyy aina uudenlaisena, sillä samaa rakennushiekkaa hyödynnetään vuosittain uudelleen. Näin toteutamme Vihreän Lappeenrannan kaupunkistrategiaa pieneltä osaltamme.

Hiekkalinna on osa sataman ja linnoituksen aluetta, jossa kaikki viihtyvät. Satama-alue on kaupunkilaisten olohuone kesäaikaan.

Lue lisää Hiekkalinnasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle.

Lue lisää risteilyistä

Elämys- ja perhepuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala, loiva ja lapsiystävällinen hiekkaranta-alue, kelkkaliukumäki ja runsaasti viheralueita. Lisäksi sieltä löytyvät myös beach volley -kentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, isommat nauttivat parkour-radalla.

Lue lisää Myllysaaresta

Tekemistä lapsiperheille kesällä