Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia. Kauniin Saimaan äärellä riittää koettavaa niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä – kaikki lähempänä kuin arvaatkaan. 

Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit ja takuukohteet, joista riittää puuhaa monen ikäisille lapsille ja nuorille. Mikä parasta, olemme pitäneet huolen myös aikuisten viihtyvyydestä. Historiallinen linnoitus ja Suomen pisin rantabulevardi ovat ainutlaatuisia koko perheen vierailukohteita.

Viime kesäisen palautteen perusteella rohkenemme mainita, ettei yksi päivä riitä mihinkään: tutki mahdollisuuksia, valitse mieluisimmat ja tee varaukset kätevästi suoraan verkossa. Tervetuloa Euroopan vihreimpään kaupunkiin!

 

Kesä alkaa Hiekkalinnalta

Let’s Play!

Lapsiperheiden kesä alkaa Hiekkalinnalta, jossa vuosittain vaihtuva linnan teema saa koko perheen huomion. Meillä ei ole hiekasta pulaa. Hiekkalinnalla on miljoonia kiloa hiekkaa, joka näyttäytyy aina uudenlaisena, sillä samaa rakennushiekkaa hyödynnetään yhä uudelleen vuosittain. Näin toteutamme Vihreän Lappeenrannan kaupunkistrategiaa pieneltä osaltamme. Viereisessä Järvimaailma Saimaariumissa voit oppia lisää järviluonnon suojelusta. 

Hiekkalinna on osa sataman ja linnoituksen aluetta, jossa kaikki viihtyvät. Satama-alue on kaupunkilaisten olohuone kesäaikaan.

Lue lisää Hiekkalinnasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 


Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle tai Puumalaan, Savonlinnaan sekä Ilkonsaari – skiittasaarelle

Lue lisää risteilyistä

Perhe- ja seikkailupuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala hyppytorneineen, loivaa ja lapsiystävällistä hiekkaranta-aluetta, kelkkaliukumäki ja runsaasti viheralueita.  Lisäksi täältä löytyvät myös beach-volleykentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, ”taitelevat” parkour-radalla.

Lue lisää Myllysaaresta

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle.

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia turvallisesti aina ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden. Tapahtumatarjonta täydentyy jatkuvasti, tarkista tämän hetkiset tapahtumat Lappeenranta Events -sivustolta.

Syntyikö runsaudenpula? Ei hätää, valitse valmis lomapaketti, johon on koottu ainutlaatuisimmat ja suosituimmat kohteet, aktiviteetit ja majoitus. 

Katso valmiit lomapaketit 

 

Tekemistä lapsiperheille kesällä