Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta on ihanteellinen perheiden kesäkohde. Kokemuksia ja elämyksiä on sekä isoille että pienille aivan keskustan läheisyydessä.

Useimmat Lappeenrannan kesäiset käyntikohteet ovat maksuttomia ja ovat aivan toistensa lähellä. Myös katujunalla on mukava matkustaa kohteelta toiselle.

Tekemistä lapsiperheille kesällä

Kesä alkaa Hiekkalinnalta

Lapsiperheiden kesä alkaa Hiekkalinnalla, jossa vuosittain vaihtuva linnan teema saa koko perheen huomion. Meillä ei ole hiekasta pulaa. Hiekkalinnalla on yli 3 miljoonaa kiloa hiekkaa, joka näyttäytyy aina uudenlaisena, sillä sama rakennushiekka hyödynnetään yhä uudelleen vuosittain. Näin toteutamme Vihreän Lappeenrannan kaupunkistrategiaa pieneltä osaltamme.

Hiekkalinna on osa Sataman ja Linnoituksen aluetta, jossa kaikki viihtyvät. Satama-alue on kaupunkilaisten olohuone kesäaikaan.

Lue lisää Hiekkalinnasta

Katujuna vie kohteelta toiselle

Katujuna kiertää kaupungissa, ja matkaan voi hypätä useasta paikasta. Lähtö- ja paluupaikkana on Hiekkalinna. Perheille on tarjolla myös edullisia perhepaketteja, joita kannattaa hyödyntää. Katujunassa matkustaessa on kätevää kerätä pokemoneja tai vaikkapa harjoitella eri kieliä, sillä Lappeenrannan esittelyn voi kuunnella suomen lisäksi englanniksi, saksaksi, venäjäksi tai kiinaksi.

Lue lisää katujunasta

Liikenneleikkipuisto

Lasten liikennekaupunki sijaitsee Valtakadun varrella vesitornin vieressä. Alueella on maksuttomat parkkipaikat. Avoinna 3.6.-30.8. ma-pe klo 9-18, heinäkuussa myös lauantaisin klo 11-16.

Alueella on ohjaaja, joka opastaa ja neuvoo liikennesääntöjä sekä jakaa polkuautoja ja ajovuoroja. Liikennekaupungissa lapset (alle 12 v.) ovat aina vanhempien vastuulla. Ajelu on maksutonta.  Tutustu tarkemmin.