Ylämaan jalokivikylä

Jalokivikylä sijaitsee Vaalimaantien (Via Karelia) varressa 35 km Lappeenrannasta etelään. Jalokivikylässä on jalokivisepänpajoja, jalokivimuseo ja ravintola. Jalokivikylässä voit herkutella, kahvitella, tehdä mahtavia koruostoksia, ja saatpa ripauksen kulttuuriakin vierailemalla jalokivimuseossa. Matkasta väsyneet perheen pienimmät virkistyvät joko alueen leikkikentällä tai etsimällä jalokiviaarteita museon aarrehiekkalaatikolla.

Ylämaan kansainväliset jalokivi- ja mineraalimessut jalokivikylässä 5.-7.7.2024 pe 12-18, la ja su 10-18

Messuilla voit tutustua jalokivien, korujen sekä tuhansien kivestä tehtyjen käyttö- ja taide-esineiden maailmaan. Messut ovat yksi alan pohjoismaisista ykköstapahtumista. Näytteilleasettajia on runsaasti ympäri maailmaa. Messut ovat ennen kaikkea jalokivien, korujen ja kiviesineiden todellinen runsaudensarvi, ja ohjelmassa on myös korujen valmistuksen työnäytöksiä sekä muuta jalokivien maailmaan kuuluvaa ohjelmaa. Lasten kestosuosikkikohteessa, jalokiviaarteen etsintäpisteessä, kaikki löytävät varmasti jalokiviä miltei ilmaiseksi mukaan vietäväksi. Lisäksi messuilla on aina erilaisia yllätysohjelmia.

Jalokivimuseo

Jalokivimuseossa sinut johdatellaan jalokivien ihmeelliseen maailmaan: näet mm. maailman kuuluisimpien timanttien replikakokoelman, optisen kiven, aavikkoruusuja, merijaspista, neljännestonnin painoisen ruusukvartsin Madagaskarilta, eri malmikiviä ja 4000 muuta näytettä. Kiehtovia ovat myös esihistorialliset fossiilit, korallit ja meteoriitit.

Museon loistavat nähtävyydet kruunaa kansallisjalokivemme spektroliitti, jonka esiintymäalueet ovat vain muutaman kilometrin päässä jalokivimuseosta. Spektroliitti arvostetaan tällä hetkellä maailman kauneimmaksi labradoriittijalokiveksi, ja sitä on arvojalokiventasoisena mineraalina vain Ylämaalta!

Myös jalokivimuseon lattiakin on kivinäyttely! Lattiassa näet kaikki kauneimmat ja tärkeimmät suomalaiset ja muun maailman sisustus- ja ulkokäyttökivet! Tutustu omin jaloin kivilattian lämpöisiin väreihin!

Museossa on myös lasten suursuosikiksi noussut aarrehiekkapiste, josta voi etsiä ja löytää saaliiksi mukaan otettavia aitoja jalokiviä.

Tutustu näyttelyyn museo-oppaamme johdatuksella! Esittelyn lopuksi saat nähdä uskomattoman näytelmän valaisevien kivien osastossa. Vierailusi jälkeen huomaat katselevasi kaunista kiviluontoa aivan uusin silmin! Jalokivimuseon puh. +358 400 391 590.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, tilauksesta muita kieliä kuten venäjä.

Jalokivikierros

Jalokivikierroksella voit tutustua kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin, jota voit poimia kaivokselta mukaan otettavaksi. Kierrokseen voidaan ottaa halutessasi mukaan vaikkapa käynti Joutsenkosken myllyllä tai historiallisella Salpalinjalla.

Lisätiedot: www.ylamaanjalokivimuseo.fi. Varaukset: puh. 040 039 1590

Aukioloajat

1.6. - 28.8.2023 klo 12.00 - 15.00
Muina aikoina museoon tutustuminen varattavissa tilauksesta puh. 0400 391590 tai sähköpostitse esko.hamalainen@hotmail.com

Pääsyliput

Aikuiset 4 € , lapset 2 €, alle 12-vuotiaat maksutta vanhempien seurassa
Ryhmäliput 2€ / henkilö, minimi 5 henkilöä

Yhteystiedot

Kivikyläntie 19, 54410 Ylämaa