Pulsan asema

Pulsan asema on 1869 valmistunut rautatieasemakokonaisuus. Paikallinen yrittäjäperhe on antanut asemalle uuden elämän entisöimällä sen vanhaa rakennusperinnettä kunnioitten.

Nykyisin asemalla toimi tunnelmallinen kahvila, sisustusmyymälä ja aamiaismajoitusta. Neljä rautatieläismökkiä on kunnostettu bed&breakfast-käyttöön. Mökit on sisustettu talonpoikaista ja modernia tyyliä yhdistellen.


Tietoa asemasta

Asema sijaitsee keskellä kaunista maalaismaisemaa 24 km Lappeenrannan keskustasta. Idyllinen maantie mutkittelee pienten kylien, peltojen ja metsien lomassa, ja matkan varrelle jää mm. Vilkjärven kylän yleinen uimaranta.

Asemapuiston menneisyydestä kertovat poikkeuksellisen komeat pensaat sekä kuuset, pihtakuuset, lehmukset ja jalavat. Pihapiiri on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Pulsan asema-alue on arvokas perinnemaisema.


Kokoukset ja juhlat

Pulsan aseman alue on noin 3,5 hehtaarin kokoinen. Aseman alueella on kaikkiaan 15 rakennusta, joista päärakennuksesta hieman kauempana oleva on kunnostettu kokous- ja juhlakäyttöön. Varsinaiseen kokoustilaan mahtuu noin 18 henkeä.

Varsinaisen asemarakennuksen vanhassa odotussalissa ja sen yläkerrassa toimii sisustusmyymälä.

Yhteystiedot

Pulsan Aseman tie 21
54390 Pulsa

Puh. 040 595 0093