Aktiiviloma Lappeenrannassa

Lappeenrantaa kehystävä kaunis Saimaa antaa mahdollisuuden nauttia täysin rinnoin ulkoilma-aktiviteeteista upeissa maisemissa. Paitsi että Lappeenranta on itsessään lähellä, myös palvelut, kohteet ja tapahtumat ovat lähempänä kuin arvaatkaan.

Kokosimme aktiivisten liikkujien suosituimmat kohteet, joissa riittää valinnanvaraa eritasoisille liikkujille. Tutustu myös uuteen viikko-ohjelmaamme, mistä löytyy paljon takuuvarmasti järjestettävää ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle. 

Viime kesäisen palautteen perusteella rohkenemme mainita, ettei yksi päivä riitä mihinkään: tutki mahdollisuuksia, valitse mieluisimmat ja tee varaukset kätevästi suoraan verkossa. Tervetuloa Euroopan vihreimpään kaupunkiin!

 

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin

Kauniista maisemista ja puhtaasta luonnosta tunnettu Saimaa alkaa Lappeenrannasta. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä kaupungin lähimaastoissa.  

Lappeenrannasta löytyy  Saimaa UNESCO Global Geoparkin 9 geokohdetta sekä 12 luonto- ja kulttuurikohdetta.

Lue lisää Saimaa Geopark geokohteista

Saimaan Saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti on perinteinen ja suosittu pyörämatka Kyläniemen kautta eteläisen Saimaan alueella.
Reitti on noin 154 km ja siihen kannattaa varata aikaa useampi päivä (vähintään 2-3 päivää), sillä nähtävää on paljon. Reitin varrella on mm. useita Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteita.
Reitillä voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.
Geologiasta kiinnostuneelle erityistä on pyöräily pitkin mannerjään muotoilemia suuria reunamuodostumia, Salpausselkiä. Ensimmäinen Salpausselkä on nähtävissä Imatralta Lappeenrantaan ja Toinen Salpausselkä Kyläniemessä.

Lue lisää Saimaan saaristoreitistä

Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka talvella hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. 
Koe täysin esteetön Rantaraitti! Helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Skinnarilaan saakka. 

Lue lisää retkeilykohteista

Perhe- ja seikkailupuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala hyppytorneineen, loivaa ja lapsiystävällistä hiekkaranta-aluetta, kelkkaliukumäki ja runsaasti viheralueita.  Lisäksi täältä löytyvät myös beach-volleykentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, ”taitelevat” parkour-radalla.

Lue lisää Myllysaaresta

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle. 

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia turvallisesti aina ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden. Tapahtumatarjonta täydentyy jatkuvasti, tarkista tämän hetkiset tapahtumat Lappeenranta Events -sivustolta.

Syntyikö runsaudenpula? Ei hätää, valitse valmis lomapaketti, johon on koottu ainutlaatuisimmat ja suosituimmat kohteet, aktiviteetit ja majoitus. 

Katso valmiit lomapaketit