4.6.2020

Lappeenrannan Balettigaalan päävieras vaihtuu, sillä Introdans on perunut tulonsa koronavirustilanteen vuoksi. Introdansin tilalle päävieraaksi saapuu Latvian kansallisbaletti. Balettigaalan taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuorenmukaan koronatilanne on koetellut myös kulttuurialaa ympäri maailmaa.

Bolero_The Latvian National Ballet  Andris Tone_370x246.jpg
3.6.2020

Lappeenrannan satamassa sijaitsevaan maalausympyrään on tänä kesänä piirretty lapsille oma pelikenttä, jossa voi pelata ja leikkiä erilaisten puuhatehtävien parissa yksin tai kavereiden kanssa. Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilemaa pelikenttää koristaa pitkä ja kiemurteleva käärmemaalaus, joka soveltuu esimerkiksi noppapeleihin, joita varten kenttä on varustettu myös kahdella isolla vaahtomuovinopalla. Lapset ovat perinteisesti saaneet maalata omat taideteoksensa maalausympyrään Lappeenrannan kesänavaustapahtumassa, jota ei voida tänä vuonna poikkeustilanteen vuoksi järjestää.

Kaksivuotias Vieno nautti kesäpäivästä sataman maalausympyrän uudella pelikentällä_kuvaaja Minttu Kokko Lpr kaupunki.jpg
28.5.2020

Etelä-Karjalan Osuuspankki lähtee yhdessä Lappeenrannan lentokentän kanssa edistämään Saimaan alueen elinvoimaisuutta ja matkailua. Keskiviikkona 27.5.2020 solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on parantaa matkailutoimijoiden ja muiden yritysten palveluiden toimintaedellytyksiä. Osuuspankista tulee sopimuksen myötä lentoaseman ensimmäinen pääyhteistyökumppani.

Lakeland Experiences_Lappeenrannan lentoasema_370x246.png
27.5.2020

Neljättä kertaa toteutettava matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessakannustaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa sitten, kun se on turvallista. Tänä vuonna erityisen merkitykselliseen rooliin nouseva kampanja kokoaa kotimaan matkakohteet yhteen ja tarjoaa vinkkejä siihen, millaisia helmiä kotimaasta oikein löytyykään – saaristosta Saimaalle ja Lappiin. Lappeenrannan ja Imatran seutu sekä goSaimaa ovat mukana kampanjassa toista kertaa.

100 syytä matkailla, Lappeenranta (2)_370x246.JPG
26.5.2020

Lappeenrannan kaupunki juhlistaa lukuvuoden päättymistä sekä valmistuvia koulujen päättäjäispäivänä lauantaina 30.5. klo 11.45 OP Etelä-Karjalan pääkonttorin katolta kuultavalla Suvivirrellä. Lappeenrannan tapahtumapalveluiden ja 30-vuotista taivaltaan juhlivan Yle Radio Suomen yhteistyön ansiosta Lappeenrannassa esitettävä Suvivirsi kuullaan myös valtakunnallisesti Yle Radio Suomen taajuudella Lauantaitalkoot-ohjelman päätteeksi noin klo 11.45.

Silla Pöyry_370x246.jpg
5.5.2020

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistokalenteri on valmis ja syksyn esitysten liput ovat nyt varattavissa. Syyskaudella 2020 Lappeenrannassa nähdään neljä ensi-iltaa. Vaikka koronapandemia peruutti teatterin kevään esitykset, on Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaIiris Ranniotulevaisuuden suhteen toiveikas.

Lpr-kaupunginteatteri-Syksy-2020-Digibanneri_370x246.jpg
27.4.2020

Lappeenrannan kaupunki saa uuden opastetun virkistysreitin, kun Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku avautuu toukokuussa. Polkua viimeistellään parhaillaan opastaulujen ja polkumerkkien asentamisella. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua.

Luonto- ja kulttuuripolku Linnoituksessa, opastaulu_370x246.jpg
9.4.2020

Parinkymmenen vuoden ajan Lappeenrannassa soinut perinteinen iltasoitto jatkuu myös tänäkin vuonna. Iltasoitto aloitetaan tänä vuonna aiempia vuosia aikaisemmin ja ensimmäistä kertaa se kajahtaa jo torstaina 9.4. klo 20 ja siitä eteenpäin joka päivä klo 20 aina toukokuun loppuun saakka.

OP Etelä-Karjalan katto_Kuva Teemu Myyryläinen Lpr kaupunki.jpg
2.4.2020

Koronaviruspandemian vuoksi Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään loput esitykset sekä yleisötilaisuudet on peruttu. Loppukevääksi suunnitellut Idän pikajunan arvoitusja M/S Framilla -risteilyrevyy-näytelmien ensi-illat siirtyvät syksyyn. Kevätkauden suosittu lastenteatterinäytelmä Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä sekä suurella näyttämöllä esitetty suomidraama Liian paksu perhoseksijäävät pois ohjelmistosta.

Kevään 2020 ohjelmisto_370x246.PNG
31.3.2020

Tiedotetta korjattu 3.4. Lisätty tieto Wirman yritysneuvonnasta sekä täsmennetty joukkoliikenteen koulukuljetusasiaa. Tiedotetta korjattu 30.4.

Koronavirus kuva_370x246.jpg
Edellinen 1 2 3Seuraava