Lappeenrannan 375-juhlaviikot

Lappeenrannan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta, ja sen kunniaksi lappeenrantalaiset ja matkailijat pääsevät nauttimaan koko elokuun ajan juhlaviikkojen ohjelmasta.

Juhlaviikoilla kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille Lappeenrannan perinteitä, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen henkeä.

Järjestämme juhlaviikkoja yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa. Löydät juhlaviikon ohjelman myös täältä.
Juhlaviikkojen ohjelmaa

Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia. Ohjelma päivittyy kaupungin nettisivuille.

3.-4.8. Suomen Vahvin Mies ja Nainen -kilpailu

Suomen vahvimmat miehet ja naiset kilpailevat tämän vuoden titteleistä Katariinan torilla. Lue lisää tapahtumaformaatista järjestäjän verkkosivustolta. 

Maksuton.

7.8. Rakuunarock

Rakuunasoittokunta heittäytyy heviksi satamatorilla solisteinaan Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Stam1nan Antti Hyyrynen.

Lisätietoa tapahtumakalenterissa.

Maksuton.

10.8. LPR375-juhlapäivä

Lappeenrannan kaupunki, OP Kaakkois-Suomi ja Lappeenrannan Energia tarjoavat ilmaisen juhlapäivän kaikille!

Juhlapäivän ohjelma on koottu vahvasti sillä ajatuksella, että jokainen varmasti löytää sieltä jotain itseään kiinnostavaa – valinnanvaraa on. Tarjolla on muun muassa paljon tanssia, teatteria ja kovia nimiä esiintyjissä, kuten Kolmas Nainen, Isaac Sene ja lappeenrantalaislähtöinen Nuppu Oinas.

Tutustu koko ohjelmaan klikkaamalla tästä!

Maksuton.

11.8. Elokuvapäivä

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 tarjoaa juhlaviikkojen kunniaksi kolme ilmaista elokuvanäytöstä 11.8. linnoituksen juhlateltassa.

Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Maksuton.

14.8. Jotain ihan muuta

Linnoituksen juhlateltassa kuullaan konserttiluento Pietari Brahesta luutulla säestettynä, Grímsey-yhtyeen jazzia ja Dänkki Briha -yhtyeen karjalaisuudesta ammentavaa kansallisromanttista nykymusiikkia. Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Maksuton.

14.-18.8. Kumaus-festivaali

Omaleimainen ja maailmanluokankin mittakaavassa ainutlaatuinen festivaali viihdyttää musiikin ystäviä ja tarjoaa jälleen taidemusiikin yllätyksiä. Lisätietoa festivaalista sen verkkosivustolla.

Osittain maksullinen - lue lisää tapahtuman verkkosivustolta.

15.8. Marianne-päivä

Suomen karkkipääkaupungin perinteitä kunnioitetaan Pusupuistossa, jossa vietetään koko perheen makeaa Mariannen synttäriä. Fazerin kanssa yhteistyössä järjestettävässä tapahtumassa on luvassa ohjelmaa ympäri Pusupuistoa ja kesäteatterin lavalla. Tapahtumassa on mukana myös ruokatoimijoita ja ravintolapäivätyyppisiä kahvilapalveluja.

Tapahtuma on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta.

Maksuton.

15.-16.8. Lappeenrannan Viinijuhlat

Lisätietoa tapahtuman verkkosivustolla.

Maksullinen

24.8. Lappeenranta Half - puolimaraton

Puolimaraton ja 10 kilometrin juoksutapahtuma satamassa ja sen ympäristössä.

Yleisölle maksuton.

30.1.-31.8. Sataman valot

Juhlaviikot päättää lappeenrantalaisille ja Lappeenrannan ystäville tuttu kesän päätöstapahtuma Sataman valot, jota vietetään tänä vuonna yhden päivän sijasta kahtena päivänä 30.–31.8. Perjantaina 30.8. on ysäriperjantai ja esiintymässä on mm. Pandora.

Lisätietoa LappeenrantaEvents-sivustolla.

Maksuton.