Kesän draama- ja kävelykierroksilla tutustutaan Lappeenrannan kaupungin värikkääseen historiaan

10.7.2024

Kesällä 2024 järjestetään jälleen erilaisia kävely- ja draamakierroksia.

Lappeenrannan kaupungin sekä Lappeenrannan Matkailuoppaat ry:n yhdessä järjestämillä kierroksilla tutustutaan kaupungin historiaan aina Kauppatorilta Linnoitukseen. Kierrosten aikana muun muassa kuullaan tarinoita Lappeenrannan elämästä entisaikaan ja tavataan henkilöitä, jotka ovat osa Lappeenrannan historiaa. Opastettujen kierrosten hinta on 15 euroa/henkilö.

Tarinoita Lehmusten kaupungista -kierroksella kuullaan tarinoita entisaikojen elämästä

– Tarinoita Lehmusten kaupungista -kierros kulkee Kauppatorilta satamaan. Matkalla pysähdellään eri kohteissa ja kerrotaan elävästä elämästä entisaikaan, kertoo Lappeenrannan Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Raili Leino.

Matkalla Kauppatorin vetykioskeilta satamaan kuulee monenlaisia tarinoita entisaikojen elämästä sekä ihmisistä, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin ja vaikuttavat täällä vielä nykyaikanakin.

Tarinoita Lehmusten kaupungista -kierroksia järjestetään suomeksi tiistaisin klo 17 23.7. saakka ja englanniksi tiistaisin 6.8.–20.8. klo 17. Lippuja on myynnissä kaupungin matkailuneuvonnassa kauppakeskus IsoKristiinassa sekä Hiekkalinnan matkailuneuvonnassa. Kierroksen kesto on noin yksi tunti, ja lähtöpaikkana toimii Lappeenrannan Kauppatori.

Kirkolta kaupunginlahdelle -kierros juhlistaa kaupungin 375-juhlavuotta

Draamakierros kulkee keskustan alueella, jonka aikana kaupungin oma kirjailija Laila muistelee kohtausten lomassa uraansa ja tuotantoaan. Kierroksella tutustutaan kaupungin värikkääseen historiaan ja siellä vaikuttaneisiin henkilöihin.

– Kirkolta Kaupunginlahdelle -draamakierros juhlistaa kaupungin 375-juhlavuotta, Leino toteaa.

– Kierroksella on kahdeksan eri kohtausta, jotka liittyvät kaupungin historiaan ja merkittäviin henkilöihin. Kierros päättyy Pave Maijasen muistomerkille, missä myös kuullaan Pave Maijasen musiikkia, jatkaa Leino.

Kirkolta kaupunginlahdelle -kierroksia järjestetään torstaisin klo 17 1.8. asti.

Liput kierrokselle myy Lappeenrannan Matkaoppaat ry. Kierroksen kesto on noin yksi tunti, ja lähtöpaikkana toimii Lappeen Marian kirkko.

Lisätietoja:

Raili Leino, Lappeenrannan Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja
Puh. 0400 251 740, railihleino@gmail.com

Lappeenrannan kaupungin matkailuneuvonta
Puh. 040 674 1626, lappeenranta@gosaimaa.com