Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja tekemistä matkailijoille ympäri vuoden.

Näe ja koe

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
28.5.2020

Etelä-Karjalan Osuuspankki lähtee yhdessä Lappeenrannan lentokentän kanssa edistämään Saimaan alueen elinvoimaisuutta ja matkailua. Keskiviikkona 27.5.2020 solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on parantaa matkailutoimijoiden ja muiden yritysten palveluiden toimintaedellytyksiä.

Lakeland Experiences_Lappeenrannan lentoasema_370x246.png
27.5.2020

Neljättä kertaa toteutettava matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessakannustaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa sitten, kun se on turvallista. Tänä vuonna erityisen merkitykselliseen rooliin nouseva kampanja kokoaa kotimaan matkakohteet yhteen ja tarjoaa vinkkejä siihen, millaisia helmiä kotimaasta oikein löytyykään – saaristosta Saimaalle ja Lappiin.

100 syytä matkailla, Lappeenranta (2)_370x246.JPG
26.5.2020

Lappeenrannan kaupunki juhlistaa lukuvuoden päättymistä sekä valmistuvia koulujen päättäjäispäivänä lauantaina 30.5. klo 11.45 OP Etelä-Karjalan pääkonttorin katolta kuultavalla Suvivirrellä.

Silla Pöyry_370x246.jpg
5.5.2020

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistokalenteri on valmis ja syksyn esitysten liput ovat nyt varattavissa. Syyskaudella 2020 Lappeenrannassa nähdään neljä ensi-iltaa.

Lpr-kaupunginteatteri-Syksy-2020-Digibanneri_370x246.jpg
Kaikki uutiset