Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Euroopan vihrein kaupunki, EGLA 2021 voittaja Lappeenranta tarjoaa viehättäviä elämyksiä sekä ympärivuotisia luontomatkailukohteita.

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
5.3.2021

Lappeenrannan kaupungintalo ja vesitorni valaistaan siniseksi kolmen viikon ajaksi 8.–28.3. Poikkeuksena on 27.3., jolloin valot pimennetään Earth Hour -ympäristötapahtuman merkeissä.

Lappeenrannan kaupungintalo valaistuna 370x246.JPG
2.3.2021

Lappeenrannan kaupungin palvelut toimivat maaliskuussakin Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19 -tilannekuvaryhmän sekä muiden viranomaisten asettamien rajoitusten ja suositusten mukaisesti. Etelä-Karjala siirtyi leviämisvaiheeseen viikolla 8.

Häiriötilanne_870x489.jpg
28.2.2021

Kalevalan päivän juhlan suorassa verkkolähetyksessä ilmeni teknisiä ongelmia, joiden vuoksi juhlaa ei ollut mahdollista seurata kokonaisuudessaan reaaliaikaisesti. Kaupunki pahoittelee tapahtunutta.

kalevalan päivä 870x489.jpg
22.2.2021

Lappeenrannan museoiden näyttelyt ovat kiinnostaneet tänä keväänä ja museokävijöitä on saatu näyttelyihin hyvin rajoitteista huolimatta. Näyttelyiden lisäksi museot tarjoavat mahdollisuuksia tutustua virtuaalisesti muun muassa teoksiin, linnoitukseen sekä osallistua museoklubiin.

Ratsuväkimuseo Tuomas Nokelainen 370x246.jpg
Kaikki uutiset