Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja kesätekemistä matkailijoille. Aloita retkesi Hiekkalinnalta.

Näe ja koe

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
10.8.2020

Lappeenrannan Kauppatorilla järjestetään Paikallinen Ruokatori -tapahtuma lauantaina 15. elokuuta klo 9–14.

Lappeenrannan kauppatori_kuvaaja_Minttu_Kokko_370x246.jpg
7.8.2020

Sosiaali- ja terveysministeriön johdolla on asetettu yhteistyöryhmä vastaamaan rajanylityspisteiden terveysturvallisuudesta ajalle 14.7 - 31.12.2020. Yhteistyöryhmän toimeksiantona on suunnitella ja koordinoida terveysturvallisuuden toimenpiteitä ja niiden toteutusta rajanylityspaikoilla.

Lappeenrannan lentoaseman logokuva_370x246.jpg
31.7.2020

Tapahtumakaupunki Lappeenranta soi koko elokuun ja tarjoaa tapahtumia, nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tapahtumatuottaja Karri Heinonmukaan tapahtumapaikat täyttyvät jälleen esityksistä muun muassa kesäkonserttien ansiosta ja luvassa on loppukesän perinteisten tapahtumien lisäksi myös uusiakin tuulia.

tapahtumakävijöitä linnoituksessa_vaaka.jpg
30.7.2020

Sunnuntaikirpputorit palaavat Lappeenrannan Kauppatorille elokuun ajaksi. Klo 8 avautuvat kirpputorit järjestetään 2.8., 9.8., 16.8., 23.8.

Kauppatori_Lappeenrannan kaupunki.jpg
Kaikki uutiset