Hiihtoloman menovinkit Lappeenrannassa

 

Lappeenrannasta löytyy hiihtolomalla paljon aktiivista tekemistä koko perheelle ja kaikenikäisille.

 

Alle listattujen vinkkien lisäksi lisää tapatumia löytyy Lappeenrannan tapahtumakalenterista.

✔️Koko perheen Talvisatama sijaitsee Lappeenrannan satamatorilla. Lumiliukumäen ja lumiveistoksien ohella alueella tapahtuu kuutena lauantaina, jolloin luvassa mm. koiravaljakolla ajelua, leijan lennätystä, jääriehaa, lumipesistä ja paljon muuta. Myös sataman ja linnoituksen alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat Talvisataman kävijöitä. Lisätietoa täällä

✔️Vuokraa lumikenkiä ja liukulumikenkiä Talvisataman itsepalveluvuokrauspisteeltä. Lisätietoa  Saimaan Palju Eventsin sivuilta. Yritys vuokraa myös e-fatbikeja alueella, lisätietoa täällä

✔️Mikä voisi olla parempaa, kuin kävely talvisessa metsässä, istua nuotion äärellä ja grillata makkaraa tai nauttia kuumaa juomaa! Meillähän on täällä upea Saimaan järviluonto ja retkeilymahdollisuudet. Lue lisää retkeilystä Lappeenrannan alueella. 

✔️ Vietä reipas ulkoiluhetki koirien kanssa ja nauti koiravaljakkoajelusta  Valkoisen kukan kanssa vain 15km päässä Lappeenrannan keskustasta! 

✔️ Matkailu- ja virkistysalue Rauha on loistava elämyspalveluiden keskittymä: Pulahda, polski ja virkisty Holiday Club Saimaan elämyksellisessä sirkusteemaisessa kylpylässä! Pakkaspäivän ratoksi riittää myös runsaasti sisäaktiviteetteja, kuten BowlCircus–keilaviihdekeskus ja Angry Birds Activity Park

✔️Täydenkuun Lumikenkä- ja liukulumikenkäretki Hämmäauteensuolla su 25.2. klo 18-20. Lähde ohjatulle lumikenkäretkelle nauttimaan umpihangista ja lumoutumaan talvisen luonnon kauneudesta täydenkuun aikaan. Ilmoittautumisohjeet, hinnasto ja muu lisätieto tapahtuman järjestäjän RetkiSaimaan sivuilta.

✔️  Talvisen aamupäivän lumikenkä- ja liukulumikenkäretki  Päihäniemessä ti 27.2. klo 10-12.30 Lisätietoa RetkiSaimaan sivuilta.

✔️ Talvisen aamupäivän lumikenkä- ja liukulumikenkäretki Hämmäauteensuolla ke 28.2. klo 10-12Lisätietoa RetkiSaimaan sivuilta.

✔️ Lappeenrannan valaistut ja monipuoliset hiihtoreitit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille hiihtäjille. Hiihtolatuja löytyy ympäri kaupunkia; Pappilanniemi, Lauritsala, Huhtiniemi, Myllymäki jne. Hiihtolatujen kunnossapitotilanteen voit tarkistaa seuraavasta linkistä. Suksia voi muuten myös vuokrata DRAKKARsport yritykseltä.

 

✔️ Luistelu on kaikille sopivaa aktiivista hauskanpitoa, ja siitä voi nauttia luistelukentillä ympäri kaupunkia. Esimerkiksi Kimpisen, Voisalmen, Sammonlahden, Lauritsalan ja Vanhan kentän luistelukentät ovat päivittäin yleisökäytössä. Luistelukenttien kunnossapitotilanteen voit tarkistaa seuraavasta linkistä.

✔️ Sataman pohjukasta alkava Saimaan yhteiskäyttöreitti kutsuu koko perheen talviselle reippailuretkelle: Hiihtolatujen keskellä kulkevalla uralla voi liikkua jalkaisin tai polkupyörällä.

Reitin kokonaispituus on noin 10 km. Ura alkaa satamatorilta maalaisten laiturista ja kulkee Karhusaaren laavun ohi Mikonsaareen. Pisto reitille Pikisaaren laiturista. Mikonsaaresta ura kulkee Kivisalmen uudelle asuinalueelle, josta siirrytään maata pitkin Taipalsaarentien yli Piiluvan puolelle. Piiluvan rannasta reitti kulkee Naurissaaren laavun ohi ja Tyysterniemen rannan mukaisesti Korkkitehtaan rantaan. Reitti on merkattu punaisilla aurauskepeillä ja on kartta on nähtävillä täällä. Yhteiskäyttöreitin saa näkyville valitsemalla vasemman yläkulman valikosta Liikunta -> Hiihto- ja pyöräreitit.

Yhteiskäyttöreitin kunnon voit tarkastaa täältä.

 

✔️ Ihaile Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaiden upeita jääveistoksia linnoituksen alueella, sekä käy tervehtimässä puista norppaveistosta Kasinon puistossa. Lue lisää linnoituksesta

✔️ Hiihdä, laskettele, lautaile tai muuten vain nauti lumesta ja mäkisestä maastosta Myllymäen laskettelukeskuksessa. Laskettelukeskuksessa on 6 valaistua rinnettä, 4 hissiä, lastenhissi, korkeusero 70 m, rinteiden pituudet 300-600 m, lastenrinne, murtomaaladut (5 km valaistuna) ja pulkkamäki. Läheltä löytyy myös kahvila ja lohionginta Korpikeidas.

 

✔️Tutustu laskiaisen aikaan Lappeenrannan alueella järjestettäviin erilaisiin ulkoilmatapahtumiin Lappeenrannan tapahtumakalenterissa.

 

✔️ Suomalaisen kulttuurin päivää, Kalevalan päivää, juhlitaan 28.2. klo 18 musiikkiopiston Helkiö-salissa
Luvassa on kansantanssia, suomalaisia yksinlauluja, Sibeliuksen viulumusiikkia, lausuntaa ja Lappeenrannan kulttuurijohtaja Anu Talkan juhlapuhe.

✔️Museoperjantaina 1.3. vapaa pääsy Etelä-Karjalan museoon, Lappeenrannan taidemuseoon ja Ratsuväkimuseoon.

 

✔️ Lappeenrannan kaupunginteatterissa  on näytelmiä niin lapsille kuin aikuisillekin! Lisätietoa kaupunginteatterin sivuilla.

 
✔️ La 9.3.2024 klo 16: Ilta Saimaalla. Ilta Saimaalla on uuden ajan iltamat. Se syntyy Saimaan vesistöön liittyvistä muistoista, haaveista, unelmista ja toiveista, joita lappeenrantalaiset ovat kertoneet haastatteluissa työryhmän jäsenille. Ne annetaan lahjana takaisin kaupunkilaisille esityksen muodossa, joka tuo iltamaperinteen tähän aikaan.
Esitys on osa Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuotta 2024.

 

✔️ Pe 23.2. klo 19:  Kierros. Syrjäisellä seudulla, nuhruisessa toimistossa, QZ ja Matthew tekevät lehteä rekkakuskeille. Puhelinvastaaja ottaa vastaan senssi-ilmoituksia, joiden varassa lehti pyörii. Neljä vuotta sitten häipynyt Bryan on yllättäen palannut, eikä vastaanotto ole lämmin. On vuosituhannen vaihde: putoavatko lentokoneet taivaalta, romahtaako yhteiskunta, miten meidän käy? 

Palkittu hellänkarhea näytelmä on rakkaudenkaipuun ja yksinäisyyden kuvaus, pääosassa humoristisen melankoliset tavalliset ihmiset. 

✔️ Pe 16.2. klo 19: Rakkauskirjeitä. Andrew ja Melissa ovat lapsuudenystäviä, jotka pitävät toisiinsa yhteyttä läpi vuosikymmenten kirjoittamalla kirjeitä. Seela Sellan ja Esko Roineen tähdittämä näytelmä on arvostelu- ja yleisömenestys ympäri Suomen.

Toivotamme leppoisaa hiihtolomaa!