Lappeenrannan tapahtumakesä

Vietä unohtumaton tapahtumakesä Lappeenrannassa! Alle olemme nostaneet muutaman helmen, lisää vinkkejä löydät Lappeenranta Eventsin Tapahtumakalenteri-sivulta.

MILjazz 2024 -Puolustusvoimien kesäkiertue Lappeenrannassa 13.6.

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 13. päivä Lappeenrantaan Satamatorin alueelle ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin. Ennen musiikista nauttimista on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan kalustonäyttelyssä ja esittelypisteillä. Tapahtumassa saat myös tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana. Tapahtumaan on ilmainen pääsy.

Lue lisää

Kansainväliset Suurmarkkinat 27.-30.6.

Lappeenrannan Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla Satamatorilla ja sen ympäristössä on mukana yrittäjiä yli 30 eri maasta ja lukuisista Suomen eri maakunnista erikoistuotteineen. Luvassa muun muassa kansainvälisiä ruokaosastoja, käsitöitä, tekstiilejä ja lasten tivoli.

Lue lisää

Image: Juho Kuva / Visit Finland

Saimaa Cycle Tour 28.-29.6.2024

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin reitti poljetaan 28. - 29.6.2024 keskellä maailman kauneimpia järvimaisemia, Lappeenranta mukaan lukien, ja tapahtumassa päästään nauttimaan kesäyön taianomaisesta valosta ja tunnelmasta.

Saimaa Cycle Tour on avoin liikuntatapahtuma kaiken tasoisille pyöräilyn harrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä tähän ainutlaatuiseen pyöräilykokemukseen. Koko reitti ajetaan pitkin asfaltoitua maantietä, ja reitin varrella on useita juoma- ja välipalapisteitä sekä lämmintä ruokaa.

Lue lisää

Höyrylaivojen regatta 13.-14.7.

Saimaan vesistön höyrylaivat kokoontuvat vuosittain regattaan. Tätä kokoontumista voisi varmastikin verrata merialueella olevaan Tall Ship Raceen . Tänä kesänä alukset kokoontuvat Lappeenrantaan 13.-14.7.

Saimaalla on n. 30 toimintakuntoista höyrylaivaa ja niistä 20-25 osallistuu tähän tapahtumaamme. Nämä alukset kuuluvat valtion perinnelaivarekisteriin(museoaluksen statuksella), ovat aitoja höyrylaivoja ja sekä tekniikkansa että ulkoasunsa puolesta alkuperäisessä asussaan. Alukset ovat avoimena tutustumista varten lauantaina 13.7. klo 14:30-16:30 ja alusten näyttävää lähtöä kotimatkalle voi seurata 14.7. aamulla klo 9:00-12:00. Vanhat historialliset museoalukset kiinnostavat varmasti kaikkia ikäluokkia, perheitä, nuoria ja eläkeläisiä.

Lue lisää Höyrylaivojen Regatasta

Lappeenranta 375-juhlaviikot

Lappeenrannan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta, ja sen kunniaksi lappeenrantalaiset ja matkailijat pääsevät nauttimaan koko elokuun ajan juhlaviikkojen ohjelmasta. Juhlaviikoilla kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille Lappeenrannan perinteitä, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen henkeä. Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia.

Juhlaviikon tapahtumaohjelma

3.–4.8. Suomen Vahvin Mies ja Nainen -kilpailu
Suomen vahvimmat miehet ja naiset kilpailevat tämän vuoden titteleistä Katariinan torilla. 

7.8. RakuunaRock
Etenkin lappeenrantalaisille tuttuja juttuja: Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Stam1nan Antti Hyyrynen esiintyvät satamatorin lavalla.

10.8. LPR375-juhlapäivä
375-syntymäpäivien pääpäivää vietetään 10.8. linnoituksessa. Juhlapäivän ohjelma on koottu vahvasti sillä ajatuksella, että jokainen varmasti löytää sieltä jotain itseään kiinnostavaa – valinnanvaraa on.
Tarjolla on muun muassa paljon tanssia, teatteria ja kovia nimiä esiintyjissä, kuten Kolmas Nainen, Isaac Sene ja lappeenrantalaislähtöinen Nuppu Oinas.

11.8. Elokuvapäivä
Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 tarjoaa juhlaviikkojen kunniaksi kolme ilmaista elokuvanäytöstä 11.8. linnoituksen juhlateltassa. 

Lue lisää

14.-18.8. Kumaus-festivaali
Omaleimainen ja maailmanluokankin mittakaavassa ainutlaatuinen festivaali viihdyttää musiikin ystäviä ja tarjoaa jälleen taidemusiikin yllätyksiä.

15.8. Marianne-päivä
Suomen karkkipääkaupungin perinteitä kunnioitetaan Pusupuistossa, jossa vietetään. Koko perheen makeaa Mariannen synttäriä.  Fazerin kanssa yhteistyössä järjestettävässä tapahtumassa on luvassa ohjelmaa ympäri Pusupuistoa ja kesäteatterin lavalla. Tapahtumassa on mukana myös ruokatoimijoita ja ravintolapäivätyyppisiä kahvilapalveluja.
Tapahtuma on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta. 

15.–16.8. Lappeenrannan Viinijuhlat

17.8. LPRHC Fest – Viimeinen pitti!
Valtakunnallisesti laajaa suosiota nauttiva punkkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä tapahtumana 17.8. linnoituksessa. Ohjelma on tuttuun tapaan yhdistelmä punkkia, hardcorea, puhelaulua ja pieniä yllätyksiä, joista yksi on paluukeikan soittava paikallislegenda Kyre & Duunarit.

Lue lisää

Satamanvalot 30.-31.8.

Lappeenrannan tapahtumakesä huipentuu perinteiseen Sataman valot -tapahtumaan Satamatorilla ja Rantapuistossa. Kesän päätöstapahtuma Sataman valot vietetään tänä vuonna yhden päivän sijaan kaksipäiväisenä. Maksutonta koko perheelle suunnattua tapahtumaa vietetään 30.-31.8.

Tapahtuman ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Lue lisää

Kesäkonsertit

Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen satamatorilla, Kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla! Kesän aikana lavoilla nähdään lähes 100 paikallista orkesteria, yhtyettä, kuoroa ja paljon muita esiintyjiä.

Lue lisää täältä

Lappeenrannan tapahtumakalenteri täynnä kesätapahtumia

Lappeenrannan kesä on tapahtumantäyteinen - kurkkaa Lappeenrannan tapahtumakalenteriin tästä