Lappeenrannan tapahtumakesä

Lappeenrannan tapahtumakesä

Saimaan upea vesistö alkaa Lappeenrannasta, josta risteilet saaristoon tai Saimaan kanavalle. Viehättävä satama-alue ja Myllysaari tarjoavat aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Katettu kesäteatteri odottaa Linnoituksen portilla ja Suomen kaunein golf-kenttä Tuosassa. Hiekkalinnalta nouset katujunaan sekä vuokraat kanootit, sup-laudat tai pyörät hiekkaveistosten ihailun ohessa. Tapahtumannälkäiselle on poimittu alle kaupungin kesän suuria tapahtumia. Tutustu myös kesän musiikkitapahtumahelmiin ja Lappeenrannan tapahtumakalenteriin, jossa lisää tapahtumia.

Positiivinen palaute kertoo, ettei yksi päivä riitä mihinkään:  Lappeenranta, yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, kutsuu kokemaan ja näkemään!

Musiikkitapahtumat

Lappeenrannan kesä täyttyy musiikkitapahtumista, kuten festivaaleista ja konserteista. Tututustu niihin täällä

Vety 60 vuotta 18.6.2022

Lappeenrannassa on Suomen paras ratkaisu pikanälkään. Jo yli 40 vuotta vanhaan tuhtiin perinneruokaan pääsee tutustumaan kauppa- tai satamatorilla. Alun perin atomi- ja vetypommeiksi nimettyihin lihapiirakoihin ahdetaan atomin kohdalla joko keitetty kananmuna tai savu- tai keittokinkku, vetyyn puolestaan molemmat. Valinnaisina lisukkeina tulevat raakasipuli, valkosipulimajoneesi, kurkkusalaatti, ketsuppi ja sinappi. Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman tätä paikallista herkkua.

Täältä voit tutustua, miten kaupunki viettää vetyn 60-vuotisjuhlapäivää!

Ylen Pointti-kaupunkifestivaali 18.6.2022

Pointti-kaupunkifestivaali on Ylen ja Lappeenrannan kaupungin yhdessä järjestämä ja maksuton tapahtuma, jossa riittää koettavaa koko perheelle. Festivaali järjestetään Lappeenrannan Satamatorilla 18.6. klo 10-17. 

Festareilla lapset ja nuoret pääsevät moikkaamaan eri kanavista tuttuja kasvoja, muiden muassa liikennepuistokonstaapeli Malttia ja Valttia, Kahden tähden reissun Lloyd Libisoa ja Aleksi “mentaalisavuke” Rantamaata sekä Galaxin nuorten toimitusta. Uteliaiden pikatreffeillä festarikävijät voivat esittää kysymyksen Ylestä tutulle hahmolle tai kaupungin toimijalle. Toripäivän puhutuimmasta teemasta vastaa Hyvin sanottu -paneelikeskustelu, joka lähetetään suorana Yle Areenassa.

Satamatorilla myös Puoli Seitsemän -erikoislähetys 17.6. klo 21, ohjelmassa mm. lappeenrantalaisuuden ytimeen virittäytymistä niin kuorolaulun kuin räpinkin siivittämänä. Yle Olohuoneen erikoislähetys Lappeenrannan Vanhassa Pappilassa 18.6. klo 21, luvassa mm. paikallisherkku vedyn 60-vuotisjuhlien viettämistä musiikin ja maistelun kera.

 

Kansainväliset Suurmarkkinat 30.6.-3.7.2022

Lappeenrannan Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla Satamatorilla ja sen ympäristössä on mukana yrittäjiä yli 30 eri maasta ja lukuisista Suomen eri maakunnista erikoistuotteineen. Luvassa muun muassa kansainvälisiä ruokaosastoja, käsitöitä, tekstiilejä ja lasten tivoli. Lue lisää täältä

Lappeenrannan kaupungin syntymäpäiväjuhla ja Linnoituksen Vanhankaupungin päivät 7.8.2022

Linnoituksen Vanhankaupungin päiviä vietetään vuosittain Lappeenrannan kaupungin syntymäpäivän yhteydessä. Syntymäpäivänä pidetään kuningatar Kristiinan kaupungin privilegioasiakirjan allekirjoittamispäivää 7.8. vuonna 1649.


Vanhankaupungin päivät on koko perheen iloinen ja tapahtumarikas viikonloppu Lappeenrannan linnoituksessa ja sen ympäristössä. Tarjolla on mm. taide- ja kulttuuripainotteisia työpajoja, erilaisia aktiviteetteja, historiallisia draamakierroksia ja tanssi- sekä musiikkikonsertteja. Vanhankaupungin päivien avajaisten yhteydessä kruunataan myös uusi Linnoituksen isäntä.

Kaupungin avoimet ovet ja Greenreality-karnevaali 25.8.2022

Suomen ilmastopääkaupunki 2021 Lappeenranta avaa 25.8.2022 ovensa ja kutsuu kaikki asukkaat tutustumaan kaupungin kestävään toimintaan ja palveluihin. Samassa yhteydessä vietetään Greenreality-karnevaalia, jossa sukelletaan Lappeenrannan vihreisiin teemoihin. Päivän aikana paljon näkemistä ja kokemista kaupungintalon edustatorilla sekä kaupungin eri toimipisteissä.

Sataman Valot 27.8.2022

Perinteinen Sataman Valot -tapahtuma päättää Lappeenrannan kesäkauden Satamatorilla ja rantapuistossa. Tarjolla on musiikki-, sirkus- ja akrobatiaesityksiä sekä erilaisia koko perheen työpajoja ja muuta aktiviteettia

Lappeenrannan tapahtumakalenteri täynnä kesätapahtumia

Lappeenrannan kesä on tapahtumantäyteinen - kurkkaa myös Lappeenrannan tapahtumakalenteriin tästä

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu aktiviteettien viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle.

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, ja tarjonta täydentyy jatkuvasti. Ajantasaisimmat tiedot löydät Lappeenranta Events -sivustolta

Varaa majoitus, ja suuntaa kohti Saimaan syleilemää Lappeenrantaa!